Ford maakt 2,3 miljard dollar winst dankzij hogere prijzen 

Ford heeft het eerste kwartaal van het jaar een iets hogere winst behaald dan verwacht. Vanwege de grote vraag naar auto’s wist Ford deze tegen hogere prijzen te verkopen. De aangepaste winst kwam uit op 2,3 miljard dollar, waar in doorsnee nog geen 2 miljard dollar werd gerekend.

De tekorten aan onderdelen zoals chips en andere verstoringen zitten de productie van auto’s in de weg maar door hogere prijzen te vragen compenseerde het bedrijf de problemen en extra kosten in de leveringsketens die juist weer aan de winst raakten.

Hoger

Door de problemen in de logistiek kan Ford de grote vraag naar nieuwe auto’s bij klanten niet bijhouden. Evengoed tornde het bedrijf niet aan zijn verwachtingen dit jaar. Daarbij zal de winst voor rente en belastingen tot wel een kwart hoger kunnen uitvallen.

F-150

De cijferupdate van Ford volgt een dag na de introductie van de elektrische F-150. De lancering van deze auto is voor Ford een hoogtepunt. De automaker kondigde eerder aan 50 miljard dollar te zullen steken in de ontwikkeling van elektrisch rijden. Volgens topman Jim Farley moet het 118-jarige bedrijf in staat zijn om Tesla op de markt voor elektrisch rijden uit te kunnen dagen.

Lees ook:
Ford neemt F-150 Lightning in productie

Reageren
500 tekens over
Ford maakt 2,3 miljard dollar winst dankzij hogere prijzen - Automobielmanagement.nl

Ford maakt 2,3 miljard dollar winst dankzij hogere prijzen 

Ford heeft het eerste kwartaal van het jaar een iets hogere winst behaald dan verwacht. Vanwege de grote vraag naar auto’s wist Ford deze tegen hogere prijzen te verkopen. De aangepaste winst kwam uit op 2,3 miljard dollar, waar in doorsnee nog geen 2 miljard dollar werd gerekend.

De tekorten aan onderdelen zoals chips en andere verstoringen zitten de productie van auto’s in de weg maar door hogere prijzen te vragen compenseerde het bedrijf de problemen en extra kosten in de leveringsketens die juist weer aan de winst raakten.

Hoger

Door de problemen in de logistiek kan Ford de grote vraag naar nieuwe auto’s bij klanten niet bijhouden. Evengoed tornde het bedrijf niet aan zijn verwachtingen dit jaar. Daarbij zal de winst voor rente en belastingen tot wel een kwart hoger kunnen uitvallen.

F-150

De cijferupdate van Ford volgt een dag na de introductie van de elektrische F-150. De lancering van deze auto is voor Ford een hoogtepunt. De automaker kondigde eerder aan 50 miljard dollar te zullen steken in de ontwikkeling van elektrisch rijden. Volgens topman Jim Farley moet het 118-jarige bedrijf in staat zijn om Tesla op de markt voor elektrisch rijden uit te kunnen dagen.

Lees ook:
Ford neemt F-150 Lightning in productie