D’Ieteren heeft 94.000 auto’s in bestelling

De Belgische VW-importeur en -dealer D’Ieteren had eind april een recordaantal van 94.000 auto’s in bestelling staan. Het grootste autobedrijf van België verkocht in het eerste kwartaal 14 procent minder auto’s dan een jaar eerder maar kon de omzet dankzij een gunstiger prijsmix wel met 7 procent opvoeren.

Belgische autobaas d'Ieteren op lijst miljardairs

D’Ieteren verwacht voor de rest van dit jaar wel enig herstel van de volumes. Dat heeft de directie meegedeeld tijdens een investeerdersdag. D’Ieteren, ook grotendeels eigenaar van Carglass-moeder Belron, heeft daar grote groei-ambities onthuld. Zo wil het bedrijf in 2025 een operationele winst zien te bereiken van minstens 1 miljard euro. Vorig jaar kwam die winst uit op 557 miljoen, in 2020 bedroeg dat nog 388 miljoen. Een belangrijke bijdrage voor die winstgroei moet komen van het recent overgenomen Parts Holding Europe . “Dat vormt voor ons een nieuwe groeipilaar,’’ aldus CEO Francis Deprez. Hij verwacht dat de transactie met PHE in het derde kwartaal afgerond kan worden.

Omzet

In het eerste kwartaal realiseerde Belron een omzet van 1,2 miljard, dat was ruim 18 procent meer dan een jaar eerder. In Europa werd een vergelijkbare groei van ruim 11 procent geboekt, in Noord-Amerika van 28 procent. De autodivisie kwam uit op een omzet van 969 miljoen euro. D’Ieteren wist het marktaandeel in België licht op te voeren naar 21,7 procent ‘waarbij de sterke prestaties van Audi en Porsche de mindere prestaties van VW, Skoda en Seat compenseerden’.

TVH Parts

De Belgische groep is al eigenaar van onderdelenbedrijf TVH Parts. Dat bedrijf wist de omzet in het eerste kwartaal met een kwart op te voeren naar 384,1 miljoen. Wel doet zich hier sinds maart een daling voor in de verkopen in Rusland en Oekraïne vanwege de oorlog. Deprez deelde verder mee dat TVH Parts de stijging van de prijzen in versneld tempo wil gaan doorberekenen aan haar klanten.

Lees ook:
D’Ieteren wil Parts Holding Europe overnemen

Reageren
500 tekens over
D’Ieteren heeft 94.000 auto’s in bestelling - Automobielmanagement.nl

D’Ieteren heeft 94.000 auto’s in bestelling

De Belgische VW-importeur en -dealer D’Ieteren had eind april een recordaantal van 94.000 auto’s in bestelling staan. Het grootste autobedrijf van België verkocht in het eerste kwartaal 14 procent minder auto’s dan een jaar eerder maar kon de omzet dankzij een gunstiger prijsmix wel met 7 procent opvoeren.

Belgische autobaas d'Ieteren op lijst miljardairs

D’Ieteren verwacht voor de rest van dit jaar wel enig herstel van de volumes. Dat heeft de directie meegedeeld tijdens een investeerdersdag. D’Ieteren, ook grotendeels eigenaar van Carglass-moeder Belron, heeft daar grote groei-ambities onthuld. Zo wil het bedrijf in 2025 een operationele winst zien te bereiken van minstens 1 miljard euro. Vorig jaar kwam die winst uit op 557 miljoen, in 2020 bedroeg dat nog 388 miljoen. Een belangrijke bijdrage voor die winstgroei moet komen van het recent overgenomen Parts Holding Europe . “Dat vormt voor ons een nieuwe groeipilaar,’’ aldus CEO Francis Deprez. Hij verwacht dat de transactie met PHE in het derde kwartaal afgerond kan worden.

Omzet

In het eerste kwartaal realiseerde Belron een omzet van 1,2 miljard, dat was ruim 18 procent meer dan een jaar eerder. In Europa werd een vergelijkbare groei van ruim 11 procent geboekt, in Noord-Amerika van 28 procent. De autodivisie kwam uit op een omzet van 969 miljoen euro. D’Ieteren wist het marktaandeel in België licht op te voeren naar 21,7 procent ‘waarbij de sterke prestaties van Audi en Porsche de mindere prestaties van VW, Skoda en Seat compenseerden’.

TVH Parts

De Belgische groep is al eigenaar van onderdelenbedrijf TVH Parts. Dat bedrijf wist de omzet in het eerste kwartaal met een kwart op te voeren naar 384,1 miljoen. Wel doet zich hier sinds maart een daling voor in de verkopen in Rusland en Oekraïne vanwege de oorlog. Deprez deelde verder mee dat TVH Parts de stijging van de prijzen in versneld tempo wil gaan doorberekenen aan haar klanten.

Lees ook:
D’Ieteren wil Parts Holding Europe overnemen