Tesla wil complex in Duitsland nu al uitbreiden

Tesla beschikt voor haar Duitse Gigafactory bij Berlijn al over een terrein van 300 hectare maar wil er nog eens 100 hectare bijkopen. Tesla wil daar een enorm magazijn bouwen en opslagterreinen aanleggen. Door meer onderdelen op te slaan, denkt het bedrijf problemen met de verstoorde productie beter het hoofd te kunnen bieden.

Tesla krijgt grond voor gigafabriek Berlijn op een koopje

De autofabrikant zou de uitbreiding van haar complex het liefst volgend jaar al in gebruik nemen maar stuit net als bij de oorspronkelijke fabriek weer op bezwaren van omwonenden, milieugroeperingen en het waterbedrijf. Die spelen dan in op het feit dat de gemeente het bestemmingsplan moet veranderen om de plannen mogelijk te maken.

Heikel

Tesla heeft de autoriteiten gevraagd al in juni de eerste stappen daarvoor te zetten. Heikel punt is opnieuw dat ook het nieuwe terrein in een beschermd bosgebied ligt. Eén van de grootste obstakels is ook het Wasserverband dat bij de plannen voor de Gigafactory zelf al waarschuwde dat het waterverbruik door Tesla de voorziening voor een groot aantal omwonenden in gevaar kan brengen.

Spoorlijn

Het aanpalende terrein zou Tesla ook direct toegang geven tot een spoorlijn. Tesla heeft al in 2020 gezegd dat het de meeste onderdelen voor de Europese fabriek graag per spoor aan wil laten voeren en ook gebouwde auto’s weer met de trein naar de klanten wil brengen. Voor dit doel heeft Tesla in de plannen ook een overlaadplaats weg/trein opgenomen.

Lees ook:
Tesla maakt 3,3 miljard dollar winst, leveringsproblemen blijven

Tesla wil complex in Duitsland nu al uitbreiden - Automobielmanagement.nl

Tesla wil complex in Duitsland nu al uitbreiden

Tesla beschikt voor haar Duitse Gigafactory bij Berlijn al over een terrein van 300 hectare maar wil er nog eens 100 hectare bijkopen. Tesla wil daar een enorm magazijn bouwen en opslagterreinen aanleggen. Door meer onderdelen op te slaan, denkt het bedrijf problemen met de verstoorde productie beter het hoofd te kunnen bieden.

Tesla krijgt grond voor gigafabriek Berlijn op een koopje

De autofabrikant zou de uitbreiding van haar complex het liefst volgend jaar al in gebruik nemen maar stuit net als bij de oorspronkelijke fabriek weer op bezwaren van omwonenden, milieugroeperingen en het waterbedrijf. Die spelen dan in op het feit dat de gemeente het bestemmingsplan moet veranderen om de plannen mogelijk te maken.

Heikel

Tesla heeft de autoriteiten gevraagd al in juni de eerste stappen daarvoor te zetten. Heikel punt is opnieuw dat ook het nieuwe terrein in een beschermd bosgebied ligt. Eén van de grootste obstakels is ook het Wasserverband dat bij de plannen voor de Gigafactory zelf al waarschuwde dat het waterverbruik door Tesla de voorziening voor een groot aantal omwonenden in gevaar kan brengen.

Spoorlijn

Het aanpalende terrein zou Tesla ook direct toegang geven tot een spoorlijn. Tesla heeft al in 2020 gezegd dat het de meeste onderdelen voor de Europese fabriek graag per spoor aan wil laten voeren en ook gebouwde auto’s weer met de trein naar de klanten wil brengen. Voor dit doel heeft Tesla in de plannen ook een overlaadplaats weg/trein opgenomen.

Lees ook:
Tesla maakt 3,3 miljard dollar winst, leveringsproblemen blijven