“We verwachten dat de winstgevendheid van e-mobility eerder dan gepland op hetzelfde peil zal komen als die van de ICE-business. Dat is omdat we onze e-mobility toolkits over de hele linie uitrollen, steeds meer fabrieken ombouwen en onze technologie verkopen aan concurrenten zoals Ford,’’ voegde Diess eraan toe.

25 procent

In Europa kwam afgelopen jaar elke vierde BEV van de Volkswagen Groep. In de VS was het marktaandeel 8 procent, dubbel zoveel als bij verbrandingsmotoren. Meer dan twee derde van de 17.000 kopers van een ID.4 waren ook nieuw voor de groep. In China, de grootste nationale markt voor het Duitse concern, werden met 93.000 exemplaren bijna vier keer zoveel BEV’s afgeleverd als in 2020. Volkswagen opent daar ook aan de lopende band City Stores ‘die goed worden ontvangen door de klanten’.

Lees ook:
Volkswagen verdubbelt winst naar 6,7 miljard euro