Jaguar Land Rover is positief ondanks verlies van 480 miljoen euro

Jaguar Land Rover realiseerde afgelopen kwartaal een brutomarge van 2 procent terwijl netto break-even werd gedraaid. Over het hele boekjaar 2021/22 kwam JLR echter nog altijd ruim 480 miljoen euro in het rood uit. De jaaromzet kwam met 21,4 miljard euro ook 7 procent lager dan in de voorafgaande twaalf maanden.

JLR noteert nog altijd veel bestellingen voor nieuwe auto’s. Het aantal verkochte auto’s was met 79.008 vrijwel even hoog als in het voorafgaande kwartaal. Met name door de sterke vraag naar de New Range Rover stonden er per 31 maart een recordaantal van 168.000 orders in de boeken. Dat was ook weer 13.000 hoger dan drie maanden eerder. Het bedrijf meldt verder dat het humanitaire steun heeft verleend aan de gezinnen van de Oekraïense werknemers van de fabriek in Slowakije en ook voertuigen beschikbaar heeft gesteld aan het Rode Kruis.

Positieve kasstroom

“Ondanks het aanhoudende chiptekort dat de productie beperkt, hebben we voor het tweede achtereenvolgende kwartaal een positieve kasstroom afgeleverd. Ondanks de chipsituatie, inflatie en andere uitdagingen biedt ons lagere break even punt een goede uitgangspositie voor als de volumes langzamerhand weer herstellen,’’ zegt financieel directeur Adrian Mardell in het kwartaal- en jaarbericht.

Lees ook:
Jaguar Land Rover heeft 155.000 bestellingen uitstaan

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reageren
500 tekens over
Jaguar Land Rover is positief ondanks verlies van 480 miljoen euro - Automobielmanagement.nl

Jaguar Land Rover is positief ondanks verlies van 480 miljoen euro

Jaguar Land Rover realiseerde afgelopen kwartaal een brutomarge van 2 procent terwijl netto break-even werd gedraaid. Over het hele boekjaar 2021/22 kwam JLR echter nog altijd ruim 480 miljoen euro in het rood uit. De jaaromzet kwam met 21,4 miljard euro ook 7 procent lager dan in de voorafgaande twaalf maanden.

JLR noteert nog altijd veel bestellingen voor nieuwe auto’s. Het aantal verkochte auto’s was met 79.008 vrijwel even hoog als in het voorafgaande kwartaal. Met name door de sterke vraag naar de New Range Rover stonden er per 31 maart een recordaantal van 168.000 orders in de boeken. Dat was ook weer 13.000 hoger dan drie maanden eerder. Het bedrijf meldt verder dat het humanitaire steun heeft verleend aan de gezinnen van de Oekraïense werknemers van de fabriek in Slowakije en ook voertuigen beschikbaar heeft gesteld aan het Rode Kruis.

Positieve kasstroom

“Ondanks het aanhoudende chiptekort dat de productie beperkt, hebben we voor het tweede achtereenvolgende kwartaal een positieve kasstroom afgeleverd. Ondanks de chipsituatie, inflatie en andere uitdagingen biedt ons lagere break even punt een goede uitgangspositie voor als de volumes langzamerhand weer herstellen,’’ zegt financieel directeur Adrian Mardell in het kwartaal- en jaarbericht.

Lees ook:
Jaguar Land Rover heeft 155.000 bestellingen uitstaan

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reageren
500 tekens over