JLR noteert nog altijd veel bestellingen voor nieuwe auto’s. Het aantal verkochte auto’s was met 79.008 vrijwel even hoog als in het voorafgaande kwartaal. Met name door de sterke vraag naar de New Range Rover stonden er per 31 maart een recordaantal van 168.000 orders in de boeken. Dat was ook weer 13.000 hoger dan drie maanden eerder. Het bedrijf meldt verder dat het humanitaire steun heeft verleend aan de gezinnen van de Oekraïense werknemers van de fabriek in Slowakije en ook voertuigen beschikbaar heeft gesteld aan het Rode Kruis.

Positieve kasstroom

“Ondanks het aanhoudende chiptekort dat de productie beperkt, hebben we voor het tweede achtereenvolgende kwartaal een positieve kasstroom afgeleverd. Ondanks de chipsituatie, inflatie en andere uitdagingen biedt ons lagere break even punt een goede uitgangspositie voor als de volumes langzamerhand weer herstellen,’’ zegt financieel directeur Adrian Mardell in het kwartaal- en jaarbericht.

Lees ook:
Jaguar Land Rover heeft 155.000 bestellingen uitstaan