Nissan maakt 1,6 miljard euro winst

Nissan heeft voor het eerst in drie jaar weer winst gemaakt. De nettowinst kwam uit op omgerekend ruim 1,63 miljard euro. In het voorafgaande boekjaar leed Nissan nog rond de 1,7 miljard euro verlies.

De omzet kwam met 62,4 miljard euro 7 procent hoger uit. Door de vele problemen bij de toelevering voorziet Nissan voor het lopende boekjaar wel een daling van de winst naar zo’n 1,15 miljard euro.

Winst boven volume

Nissan verkocht in de twaalf maanden tot eind maart 3,87 miljoen voertuigen. Het bedrijf gaat ervan uit in de lopende periode de 4 miljoen te halen, met name door sterkere verkopen in Japan en Noord-Amerika. In Europa komen de verkopen echter lager uit door het stopzetten van de activiteiten in Rusland en Oekraïne. Nissan, benadrukt dat ook dit autobedrijf de nadruk legt op winst boven volume. Daartoe is de productie ook verder gestroomlijnd.

Lees ook:
Nissan: ‘E-Power is in Europa cruciale tussenstap naar de EV’

Reageren
500 tekens over
Nissan maakt 1,6 miljard euro winst - Automobielmanagement.nl

Nissan maakt 1,6 miljard euro winst

Nissan heeft voor het eerst in drie jaar weer winst gemaakt. De nettowinst kwam uit op omgerekend ruim 1,63 miljard euro. In het voorafgaande boekjaar leed Nissan nog rond de 1,7 miljard euro verlies.

De omzet kwam met 62,4 miljard euro 7 procent hoger uit. Door de vele problemen bij de toelevering voorziet Nissan voor het lopende boekjaar wel een daling van de winst naar zo’n 1,15 miljard euro.

Winst boven volume

Nissan verkocht in de twaalf maanden tot eind maart 3,87 miljoen voertuigen. Het bedrijf gaat ervan uit in de lopende periode de 4 miljoen te halen, met name door sterkere verkopen in Japan en Noord-Amerika. In Europa komen de verkopen echter lager uit door het stopzetten van de activiteiten in Rusland en Oekraïne. Nissan, benadrukt dat ook dit autobedrijf de nadruk legt op winst boven volume. Daartoe is de productie ook verder gestroomlijnd.

Lees ook:
Nissan: ‘E-Power is in Europa cruciale tussenstap naar de EV’