Rivian leverde in drie maanden tijd 1.227 nieuwe voertuigen af waarmee het 95 miljoen dollar aan omzet genereerde. Het grote verlies was vooral te wijten aan hogere kosten voor het opvoeren van de productie, opbouwen van faciliteiten en andere bedrijfsactiviteiten om verdere groei te ondersteunen. Ook werd 547 miljoen dollar uitgegeven aan onderzoek en ontwikkeling terwijl dat een jaar eerder nog 289 miljoen dollar bedroeg.

Rem op productie

CEO RJ Scaringe vreest dat de problemen in de leveringsketen voorlopig nog wel een rem op de productie blijven. “Als al die problemen opgelost zouden zijn, dat zou onze fabriek de rest van dit jaar twee keer meer productie kunnen draaien dan we tot nu toe verwachten.’’ Rivian bevestigt desondanks dat het dit jaar 25.000 auto’s hoopt te bouwen en 4,75 miljard aangepaste winst zou kunnen halen.

Lees ook:
Ford en Amazon lijden fors verlies op Rivian