Rivian lijdt 1,6 miljard dollar verlies

De Amerikaanse EV-fabrikant Rivian heeft in het eerste kwartaal een nettoverlies geleden van 1,6 miljard dollar. Dat was bijna vier keer zo veel als in dezelfde periode vorig jaar, aldus een kwartaalbrief aan de aandeelhouders. Daarin wordt met geen woord gerept over Europa, dus ook niet over een eventuele samenwerking met VDL Nedcar of een distributiecentrum in Waalwijk.

Amazon stapt in EV-fabrikant Rivian

Rivian leverde in drie maanden tijd 1.227 nieuwe voertuigen af waarmee het 95 miljoen dollar aan omzet genereerde. Het grote verlies was vooral te wijten aan hogere kosten voor het opvoeren van de productie, opbouwen van faciliteiten en andere bedrijfsactiviteiten om verdere groei te ondersteunen. Ook werd 547 miljoen dollar uitgegeven aan onderzoek en ontwikkeling terwijl dat een jaar eerder nog 289 miljoen dollar bedroeg.

Rem op productie

CEO RJ Scaringe vreest dat de problemen in de leveringsketen voorlopig nog wel een rem op de productie blijven. “Als al die problemen opgelost zouden zijn, dat zou onze fabriek de rest van dit jaar twee keer meer productie kunnen draaien dan we tot nu toe verwachten.’’ Rivian bevestigt desondanks dat het dit jaar 25.000 auto’s hoopt te bouwen en 4,75 miljard aangepaste winst zou kunnen halen.

Lees ook:
Ford en Amazon lijden fors verlies op Rivian

Reageren
500 tekens over
Rivian lijdt 1,6 miljard dollar verlies - Automobielmanagement.nl

Rivian lijdt 1,6 miljard dollar verlies

De Amerikaanse EV-fabrikant Rivian heeft in het eerste kwartaal een nettoverlies geleden van 1,6 miljard dollar. Dat was bijna vier keer zo veel als in dezelfde periode vorig jaar, aldus een kwartaalbrief aan de aandeelhouders. Daarin wordt met geen woord gerept over Europa, dus ook niet over een eventuele samenwerking met VDL Nedcar of een distributiecentrum in Waalwijk.

Amazon stapt in EV-fabrikant Rivian

Rivian leverde in drie maanden tijd 1.227 nieuwe voertuigen af waarmee het 95 miljoen dollar aan omzet genereerde. Het grote verlies was vooral te wijten aan hogere kosten voor het opvoeren van de productie, opbouwen van faciliteiten en andere bedrijfsactiviteiten om verdere groei te ondersteunen. Ook werd 547 miljoen dollar uitgegeven aan onderzoek en ontwikkeling terwijl dat een jaar eerder nog 289 miljoen dollar bedroeg.

Rem op productie

CEO RJ Scaringe vreest dat de problemen in de leveringsketen voorlopig nog wel een rem op de productie blijven. “Als al die problemen opgelost zouden zijn, dat zou onze fabriek de rest van dit jaar twee keer meer productie kunnen draaien dan we tot nu toe verwachten.’’ Rivian bevestigt desondanks dat het dit jaar 25.000 auto’s hoopt te bouwen en 4,75 miljard aangepaste winst zou kunnen halen.

Lees ook:
Ford en Amazon lijden fors verlies op Rivian