De bandengroep zal volgens de nieuwe verwachtingen over heel 2022 uitkomen op een omzet van 13,8 tot 14,2 miljard euro. De duurdere grondstoffen en hogere logistieke uitgaven kosten het bedrijf echter 1,9 miljard euro terwijl eerder nog van 1 miljard was uitgegaan. Dat betekent dat de marge over 2022 naar verwachting ligt tussen 12 tot 13 procent terwijl dat eerder op 13,5 tot 14,5 procent werd geschat.

OEM

De automotive divisie, die onderdelen levert aan autofabrikanten, deed het slechter door de scherpe daling van het aantal geproduceerde voertuigen in de wereld. Hoewel de omzet van de hele groep vergeleken met een jaar eerder wel met 0,7 miljard toenam naar 9,3 miljard euro zakte de winst met 40 procent in naar 439 miljoen. De vrije kasstroom kwam 174 miljoen negatief uit.

Overschaduwd

CEO Nikolai Setzer: “Het afgelopen kwartaal werd overschaduwd door de oorlog tegen Oekraïne en de drastische gevolgen ervan op toch al hoge energieprijzen en onder druk staande logistieke ketens en grondstoffenmarkten. Bovendien hadden de maatregelen om de coronapandemie te beperken, met name in China, een negatief effect op de economische ontwikkeling.’’

Lees ook:
Continental stelt verwachtingen naar beneden bij