Renault verkoopt alle activiteiten in Rusland

Renault Groep verkoopt al haar belangen in Rusland aan Russische partijen. De autofabriek Renault Russia gaat naar het gemeentebestuur van Moskou en het belang van bijna 70 procent dat Renault Group bezit in Avtovaz gaat naar het auto-instituut Nami.

De Fransen hebben wel de optie om dat belang in Avtovaz de komende zes jaar terug te kopen. Renault Group neemt in de cijfers over het eerste halfjaar een buitengewone last van 2,195 miljard euro op vanwege het verliezen van de Russische activiteiten.

Noodzakelijk

Dat heeft de Raad van Bestuur unaniem goedgekeurd. Voor de overeenkomsten gelden verder geen verdere voorwaarden terwijl ook de goedkeuring van de betrokken autoriteiten inmiddels is verkregen, deelt Renault Group mee. “We hebben vandaag een moeilijke maar noodzakelijke beslissing genomen. We maken een verantwoorde keus tegenover onze 45.000 werknemers in Rusland terwijl we de mogelijkheid om in de toekomst in een andere context naar het land terug te keren behouden,’’ aldus CEO Luca de Meo.

Lees ook:
Renault wil Avtovaz verkopen voor 1 roebel

Reageren
500 tekens over
Renault verkoopt alle activiteiten in Rusland - Automobielmanagement.nl

Renault verkoopt alle activiteiten in Rusland

Renault Groep verkoopt al haar belangen in Rusland aan Russische partijen. De autofabriek Renault Russia gaat naar het gemeentebestuur van Moskou en het belang van bijna 70 procent dat Renault Group bezit in Avtovaz gaat naar het auto-instituut Nami.

De Fransen hebben wel de optie om dat belang in Avtovaz de komende zes jaar terug te kopen. Renault Group neemt in de cijfers over het eerste halfjaar een buitengewone last van 2,195 miljard euro op vanwege het verliezen van de Russische activiteiten.

Noodzakelijk

Dat heeft de Raad van Bestuur unaniem goedgekeurd. Voor de overeenkomsten gelden verder geen verdere voorwaarden terwijl ook de goedkeuring van de betrokken autoriteiten inmiddels is verkregen, deelt Renault Group mee. “We hebben vandaag een moeilijke maar noodzakelijke beslissing genomen. We maken een verantwoorde keus tegenover onze 45.000 werknemers in Rusland terwijl we de mogelijkheid om in de toekomst in een andere context naar het land terug te keren behouden,’’ aldus CEO Luca de Meo.

Lees ook:
Renault wil Avtovaz verkopen voor 1 roebel