Europese autoverkopen dalen met 21,6 procent

In Europa zijn in april 684.506 nieuwe auto’s verkocht, een daling van 21,6 procent vergeleken met een jaar eerder. Die daling is ook de scherpste sinds december. Auto-organisatie ACEA wijt de terugloop aan de problemen in de leveringsketen ‘die zwaar blijven wegen op de autoproductie.’

PSA opent eerste vier-merken showroom

In januari en februari leek er met dalingen van rond de 6 procent enig soelaas te komen maar sindsdien hebben de automarkten in vrijwel de hele EU weer een duidelijke daling ingezet. Over de eerste vier maanden komen de Europese autoverkopen daarmee 14,4 procent lager uit. Ons land doet het daarbij met een min van 3,8 procent nog niet zo slecht.

Stellantis

De afgelopen maand is vooral Stellantis zwaar getroffen. De groep verkocht niet meer dan 137.455 auto’s, dat is een derde minder dan in april 2021. Peugeot zit op een daling van ruim 36 procent, de andere grote merken binnen Stellantis op rond de 32 procent.

Volkswagen

De Volkswagen Groep komt met 167.786 auto’s 27 procent lager uit maar versterkt wel haar koppositie. De derde plaats is dit keer overtuigend voor Hyundai en Kia die met 72.095 auto’s juist bijna elf procent meer wisten af te zetten. Hyundai en Kia hebben daarmee de Renault Groep ruim ingehaald want die bleef steken op 64.778 stuks ofwel ruim 18 procent minder dan een jaar eerder. Elders in de merkenlijst kon alleen Mitsubishi meer auto’s afzetten met een bescheiden aantal van 5.629 stuks.

Lees ook:
Stellantis verkoopt in Europa bijna kwart minder auto’s

Reageren
500 tekens over
Europese autoverkopen dalen met 21,6 procent - Automobielmanagement.nl

Europese autoverkopen dalen met 21,6 procent

In Europa zijn in april 684.506 nieuwe auto’s verkocht, een daling van 21,6 procent vergeleken met een jaar eerder. Die daling is ook de scherpste sinds december. Auto-organisatie ACEA wijt de terugloop aan de problemen in de leveringsketen ‘die zwaar blijven wegen op de autoproductie.’

PSA opent eerste vier-merken showroom

In januari en februari leek er met dalingen van rond de 6 procent enig soelaas te komen maar sindsdien hebben de automarkten in vrijwel de hele EU weer een duidelijke daling ingezet. Over de eerste vier maanden komen de Europese autoverkopen daarmee 14,4 procent lager uit. Ons land doet het daarbij met een min van 3,8 procent nog niet zo slecht.

Stellantis

De afgelopen maand is vooral Stellantis zwaar getroffen. De groep verkocht niet meer dan 137.455 auto’s, dat is een derde minder dan in april 2021. Peugeot zit op een daling van ruim 36 procent, de andere grote merken binnen Stellantis op rond de 32 procent.

Volkswagen

De Volkswagen Groep komt met 167.786 auto’s 27 procent lager uit maar versterkt wel haar koppositie. De derde plaats is dit keer overtuigend voor Hyundai en Kia die met 72.095 auto’s juist bijna elf procent meer wisten af te zetten. Hyundai en Kia hebben daarmee de Renault Groep ruim ingehaald want die bleef steken op 64.778 stuks ofwel ruim 18 procent minder dan een jaar eerder. Elders in de merkenlijst kon alleen Mitsubishi meer auto’s afzetten met een bescheiden aantal van 5.629 stuks.

Lees ook:
Stellantis verkoopt in Europa bijna kwart minder auto’s