Productie Tesla Cybertruck volgeboekt, bestellen niet meer mogelijk

De Tesla Cybertruck is niet meer te bestellen in Europa. Ook in Azië en zelfs in China accepteert Tesla geen orders meer voor de Cybertruck meer. De reden om geen orders meer aan te nemen is zo goed als zeker de volgeboekte productiecapaciteit.

Tesla’s Cybertruck kan geldmachine worden

Klanten in de Verenigde Staten, Canada en Mexico kunnen nog wel orders plaatsen voor de elektrische pick-up. Tesla zou de in 2019 gelanceerde Cybertruck oorspronkelijk al eind 2021 of begin dit jaar in productie nemen maar dat is uitgesteld tot op z’n vroegst 2023. Voor dit jaar staan er verder geen nieuwe modellen op de rol, gaf topman Elon Musk eerder al aan.

Drie jaar

De reden om het orderboek voor een groot deel van de wereld te sluiten is zo goed als zeker de enorme belangstelling die de Cybertruck nu al geniet. Musk onthulde vorige week ‘dat we genoeg orders hebben voor meer dan drie jaar productie’. Of het prijskaartje nog altijd begint bij 39.900 dollar, zoals hij eerder stelde, vertelt de Tesla-topman er momenteel niet bij.

Productie

Tesla ondervindt verder nog steeds problemen bij het weer op gang brengen van de Gigafactory in Shanghai. Die is, net als vrijwel alle andere bedrijven in de stad, getroffen door zware nieuwe coronabeperkingen. Tesla wilde proberen de productie deze week weer op te voeren naar 2.600 auto’s per dag maar komt voorlopig niet verder dan 1.200.

Terugroepen

Het gaat toch al niet goed met Tesla in China want de autoriteiten daar hebben gelast meer dan 100.000 exemplaren van de Model 3 en Model Y terug te roepen wegens mogelijke gebreken aan het oplaadsysteem. Het is al de derde keer dit jaar dat Tesla grote aantallen auto’s moet terugroepen om problemen te verhelpen.

Lees ook:
Tesla maakt 3,3 miljard dollar winst, leveringsproblemen blijven

Reageren
500 tekens over
Productie Tesla Cybertruck volgeboekt, bestellen niet meer mogelijk - Automobielmanagement.nl

Productie Tesla Cybertruck volgeboekt, bestellen niet meer mogelijk

De Tesla Cybertruck is niet meer te bestellen in Europa. Ook in Azië en zelfs in China accepteert Tesla geen orders meer voor de Cybertruck meer. De reden om geen orders meer aan te nemen is zo goed als zeker de volgeboekte productiecapaciteit.

Tesla’s Cybertruck kan geldmachine worden

Klanten in de Verenigde Staten, Canada en Mexico kunnen nog wel orders plaatsen voor de elektrische pick-up. Tesla zou de in 2019 gelanceerde Cybertruck oorspronkelijk al eind 2021 of begin dit jaar in productie nemen maar dat is uitgesteld tot op z’n vroegst 2023. Voor dit jaar staan er verder geen nieuwe modellen op de rol, gaf topman Elon Musk eerder al aan.

Drie jaar

De reden om het orderboek voor een groot deel van de wereld te sluiten is zo goed als zeker de enorme belangstelling die de Cybertruck nu al geniet. Musk onthulde vorige week ‘dat we genoeg orders hebben voor meer dan drie jaar productie’. Of het prijskaartje nog altijd begint bij 39.900 dollar, zoals hij eerder stelde, vertelt de Tesla-topman er momenteel niet bij.

Productie

Tesla ondervindt verder nog steeds problemen bij het weer op gang brengen van de Gigafactory in Shanghai. Die is, net als vrijwel alle andere bedrijven in de stad, getroffen door zware nieuwe coronabeperkingen. Tesla wilde proberen de productie deze week weer op te voeren naar 2.600 auto’s per dag maar komt voorlopig niet verder dan 1.200.

Terugroepen

Het gaat toch al niet goed met Tesla in China want de autoriteiten daar hebben gelast meer dan 100.000 exemplaren van de Model 3 en Model Y terug te roepen wegens mogelijke gebreken aan het oplaadsysteem. Het is al de derde keer dit jaar dat Tesla grote aantallen auto’s moet terugroepen om problemen te verhelpen.

Lees ook:
Tesla maakt 3,3 miljard dollar winst, leveringsproblemen blijven