Koers van Tesla keldert naar 663 dollar

De koers van Tesla gaat de laatste dagen nog harder onderuit dan die van andere tech-aandelen. Vrijdagavond bereikte het aandeel een nieuw dieptepunt van 663 dollar, een koersdaling met 43 procent in zes maanden tijd.

Begin november bereikte Tesla nog een hoogtepunt van 1.230 dollar. De totale beurswaarde van het autobedrijf is nu gedaald naar 687 miljard dollar wat nog altijd wel ruim negen keer zo veel is als de 73 miljard dollar van de Volkswagen Groep.

Schuld

De schuld voor de zware koersdaling van Tesla kan in de schoenen geschoven worden van CEO en groot-aandeelhouder Elon Musk. Zijn plotselinge plan om voor 34,5 miljard dollar Twitter te kopen is, of het nu doorgaat of niet, slecht gevallen bij de Tesla-aanhangers. Dat komt vooral omdat Musk een flink pakket aandelen al heeft verkocht of nog wil verkopen om de Twitter-deal te betalen. Ook wil hij er een lening voor sluiten met andere Twitter-aandelen als onderpand.

Ongewenst gedrag

Musk heeft zich vrijdag zelfs gedwongen gezien om via Twitter zelf te bevestigen ‘dat ik volledig toegewijd blijf aan Tesla’. “Laat me duidelijk zijn, ik besteed momenteel minder dan vijf procent van mijn tijd aan de Twitter-acquisitie.” De problemen zijn verergerd door opgedoken beschuldigingen van ongewenst gedrag door Musk. Dat zou in 2016 het geval zijn geweest tegenover een stewardess tijdens een privé vlucht. Musks bedrijf SpaceX zou haar ook 250.000 dollar schadevergoeding c.q. zwijggeld hebben betaald, aldus de media verhalen. Musk heeft de ‘wilde beschuldigingen’ direct in alle toonaarden ontkend maar toen was het kwaad voor de beurskoers al geschied.

Lees ook:
Tesla krijgt klap door Twitter-bod Musk

Reageren
500 tekens over
Koers van Tesla keldert naar 663 dollar - Automobielmanagement.nl

Koers van Tesla keldert naar 663 dollar

De koers van Tesla gaat de laatste dagen nog harder onderuit dan die van andere tech-aandelen. Vrijdagavond bereikte het aandeel een nieuw dieptepunt van 663 dollar, een koersdaling met 43 procent in zes maanden tijd.

Begin november bereikte Tesla nog een hoogtepunt van 1.230 dollar. De totale beurswaarde van het autobedrijf is nu gedaald naar 687 miljard dollar wat nog altijd wel ruim negen keer zo veel is als de 73 miljard dollar van de Volkswagen Groep.

Schuld

De schuld voor de zware koersdaling van Tesla kan in de schoenen geschoven worden van CEO en groot-aandeelhouder Elon Musk. Zijn plotselinge plan om voor 34,5 miljard dollar Twitter te kopen is, of het nu doorgaat of niet, slecht gevallen bij de Tesla-aanhangers. Dat komt vooral omdat Musk een flink pakket aandelen al heeft verkocht of nog wil verkopen om de Twitter-deal te betalen. Ook wil hij er een lening voor sluiten met andere Twitter-aandelen als onderpand.

Ongewenst gedrag

Musk heeft zich vrijdag zelfs gedwongen gezien om via Twitter zelf te bevestigen ‘dat ik volledig toegewijd blijf aan Tesla’. “Laat me duidelijk zijn, ik besteed momenteel minder dan vijf procent van mijn tijd aan de Twitter-acquisitie.” De problemen zijn verergerd door opgedoken beschuldigingen van ongewenst gedrag door Musk. Dat zou in 2016 het geval zijn geweest tegenover een stewardess tijdens een privé vlucht. Musks bedrijf SpaceX zou haar ook 250.000 dollar schadevergoeding c.q. zwijggeld hebben betaald, aldus de media verhalen. Musk heeft de ‘wilde beschuldigingen’ direct in alle toonaarden ontkend maar toen was het kwaad voor de beurskoers al geschied.

Lees ook:
Tesla krijgt klap door Twitter-bod Musk