Toyota onderbreekt de productie in een groot aantal fabrieken met dagen en soms hele weken. Dat wordt vooral veroorzaakt door de strikte lockdowns in Shanghai. “Wij willen opnieuw onze verontschuldigingen aanbieden voor de voortdurende bijstellingen van onze productieplannen vanwege het onderdelentekort door de verspreiding van Covid-19 en voor het veroorzaken van groot ongemak voor onze klanten, leveranciers en andere betrokken partijen,’’ schrijft het bedrijf in een verklaring.

Vooruitkijken

“Door de gevolgen van chiptekorten hebben we ons productieplan wereldwijd met tienduizenden eenheden bijgesteld in vergelijking met de aantallen die we aan het begin van dit jaar aan onze leveranciers hebben doorgegeven. Het tekort aan halfgeleiders, de verspreiding van Covid-19 en andere factoren maken het moeilijk om vooruit te kijken maar we blijven al het mogelijke doen om zo veel mogelijk auto’s zo snel mogelijk aan onze klanten te leveren.’’

Lees ook:
Toyota wil autoprijzen liever niet verhogen