Britten stellen aankoop nieuwe auto uit

Bijna één op de vijf Britse autobezitters denkt vanwege de sterke stijging van de kosten van levensonderhoud de aankoop van een nieuw voertuig uit te stellen. Nog eens 30 procent denkt dat de volgende auto in ieder geval een goedkoper model zal worden.

Engeland Britse auto
Ook de grote Britse dealerbedrijven lieten van hun droefenis blijkenPexels (2022)

Dat komt naar voren uit een enquête onder 3.000 kopers van nieuwe of gebruikte auto’s door eBay Motors Group. De Britten zijn bijzonder getroffen door hogere energierekeningen in combinatie met gestegen belastingen.Veel gezinnen stellen nu dat dat van invloed zal zijn op de eventuele aankoop van een volgende auto. Die invloed gaat van uitstel tot kijken naar een goedkoper model.

Brandstofgebruik

De gestegen prijzen voor benzine en diesel houden veel ondervraagden wel bezig maar heeft volgens hen weinig tot geen invloed op de autokeuze. Slechts een minderheid denkt volgende keer naar een kleiner model te kijken om op het brandstofverbruik te besparen.

Meerderheid

Dermot Kelleher, hoofd marketing en research: “Ons onderzoek laat zien dat de kosten voor levensonderhoud een grote invloed hebben op de beslissingen van een meerderheid van de autokopers. Hoewel het voor veel van die kopers betekent dat ze pragmatisch willen overstappen op goedkopere en kleinere auto’s, wat op zich al moeilijk zal zijn nu de vraagprijzen voor occasions in een jaar tijd 20 procent hoger liggen, is ook duidelijk dat één op de vijf kopers hun volgende aankoop uit zal stellen.”

Lees ook:
Britse Constellation koopt Marshall Motor

Reageren
500 tekens over
Britten stellen aankoop nieuwe auto uit - Automobielmanagement.nl

Britten stellen aankoop nieuwe auto uit

Bijna één op de vijf Britse autobezitters denkt vanwege de sterke stijging van de kosten van levensonderhoud de aankoop van een nieuw voertuig uit te stellen. Nog eens 30 procent denkt dat de volgende auto in ieder geval een goedkoper model zal worden.

Engeland Britse auto
Ook de grote Britse dealerbedrijven lieten van hun droefenis blijkenPexels (2022)

Dat komt naar voren uit een enquête onder 3.000 kopers van nieuwe of gebruikte auto’s door eBay Motors Group. De Britten zijn bijzonder getroffen door hogere energierekeningen in combinatie met gestegen belastingen.Veel gezinnen stellen nu dat dat van invloed zal zijn op de eventuele aankoop van een volgende auto. Die invloed gaat van uitstel tot kijken naar een goedkoper model.

Brandstofgebruik

De gestegen prijzen voor benzine en diesel houden veel ondervraagden wel bezig maar heeft volgens hen weinig tot geen invloed op de autokeuze. Slechts een minderheid denkt volgende keer naar een kleiner model te kijken om op het brandstofverbruik te besparen.

Meerderheid

Dermot Kelleher, hoofd marketing en research: “Ons onderzoek laat zien dat de kosten voor levensonderhoud een grote invloed hebben op de beslissingen van een meerderheid van de autokopers. Hoewel het voor veel van die kopers betekent dat ze pragmatisch willen overstappen op goedkopere en kleinere auto’s, wat op zich al moeilijk zal zijn nu de vraagprijzen voor occasions in een jaar tijd 20 procent hoger liggen, is ook duidelijk dat één op de vijf kopers hun volgende aankoop uit zal stellen.”

Lees ook:
Britse Constellation koopt Marshall Motor