Volvo optimistisch na versoepelingen Chinese lockdowns

Volvo Cars heeft in mei 45.952 nieuwe auto’s verkocht, dat is 28,3 procent minder dan een jaar geleden. De elektrische Recharge modellen namen daarvan 33 procent voor hun rekening. Door het opheffen van veel lockdownmaatregelen in China verwacht de autofabrikant de productie weer te kunnen verhogen.

Volvo Cars kan ook nog steeds veel bestellingen voor BEV’s en plug-in hybrides noteren. Door de beperkte productie zal het aandeel van die modellen in het derde kwartaal naar verwachting echter lager uitkomen.

Lichte verbetering

Op de belangrijke Chinese markt daalden de verkopen van het dochterbedrijf van Geely in mei met bijna 44 procent naar net 9.488 auto’s. “De lockdowns in China hebben nog meer stress toegevoegd aan de al gespannen leveringsketens wat resulteerde in verlies aan productie. We hebben recent tekenen gezien van een verbetering in de leveringen met het langzamerhand verlichten van de beperkingen, wat een lichte verbetering in de productievolumes mogelijk maakt. De verwachting is dat de productie in versterkte mate zal toenemen,’’ tekent Volvo Cars aan.

Europa en VS

Europa was afgelopen maand goed voor 18.752 nieuwe Volvo’s, een daling met ruim 24 procent op jaarbasis. Recharge was hier goed voor een aandeel van 47 procent, met de nadruk op PHEV modellen. In de Verenigde Staten kwamen de verkopen ruim 29 procent lager uit met 8.340 exemplaren. Over de eerste vijf maanden van dit jaar staat de teller bij Volvo Cars op 241.397 verkochte auto’s, dat is ruim 71.000 minder dan in dezelfde periode in 2021. Recharge was goed voor 83.316 auto’s ofwel een aandeel van 34,5 procent.

Lees ook:
Volvo haalt half miljard euro op voor elektrificatie

Volvo optimistisch na versoepelingen Chinese lockdowns - Automobielmanagement.nl

Volvo optimistisch na versoepelingen Chinese lockdowns

Volvo Cars heeft in mei 45.952 nieuwe auto’s verkocht, dat is 28,3 procent minder dan een jaar geleden. De elektrische Recharge modellen namen daarvan 33 procent voor hun rekening. Door het opheffen van veel lockdownmaatregelen in China verwacht de autofabrikant de productie weer te kunnen verhogen.

Volvo Cars kan ook nog steeds veel bestellingen voor BEV’s en plug-in hybrides noteren. Door de beperkte productie zal het aandeel van die modellen in het derde kwartaal naar verwachting echter lager uitkomen.

Lichte verbetering

Op de belangrijke Chinese markt daalden de verkopen van het dochterbedrijf van Geely in mei met bijna 44 procent naar net 9.488 auto’s. “De lockdowns in China hebben nog meer stress toegevoegd aan de al gespannen leveringsketens wat resulteerde in verlies aan productie. We hebben recent tekenen gezien van een verbetering in de leveringen met het langzamerhand verlichten van de beperkingen, wat een lichte verbetering in de productievolumes mogelijk maakt. De verwachting is dat de productie in versterkte mate zal toenemen,’’ tekent Volvo Cars aan.

Europa en VS

Europa was afgelopen maand goed voor 18.752 nieuwe Volvo’s, een daling met ruim 24 procent op jaarbasis. Recharge was hier goed voor een aandeel van 47 procent, met de nadruk op PHEV modellen. In de Verenigde Staten kwamen de verkopen ruim 29 procent lager uit met 8.340 exemplaren. Over de eerste vijf maanden van dit jaar staat de teller bij Volvo Cars op 241.397 verkochte auto’s, dat is ruim 71.000 minder dan in dezelfde periode in 2021. Recharge was goed voor 83.316 auto’s ofwel een aandeel van 34,5 procent.

Lees ook:
Volvo haalt half miljard euro op voor elektrificatie