LeasePlan verkoopt Amerikaanse tak aan alliantiepartner van ALD

LeasePlan heeft haar Amerikaanse tak LeasePlan USA verkocht aan het moederbedrijf van Wheels Donlen waarvan pensioenbedrijf Athene de grootste aandeelhouder is. De activiteiten van LeasePlan USA en die van Wheels Donlen worden samengevoegd. Tegelijk blijft dat laatste bedrijf wereldwijd samenwerken met ALD, dat LeasePlan Corporation heeft gekocht.

Dat heeft het Amsterdamse LeasePlan laten weten in een persbericht. ‘De combinatie creëert een sterke concurrent in mobiliteit, wat Wheels Donlen en LeasePlan UA in staat stelt om versterkte oplossingen te bieden aan bedrijfsvloten. Met 246 miljard dollar aan bezittingen heeft Athene een goede positie om het gecombineerde bedrijf van diepgaande kapitaalsteun te voorzien voor haar voorwaarts gaande business om betere oplossingen te bieden voor vloten, last-mile besteldiensten, vrachtvervoer en uitrusting.’ Tegelijk blijft LeasePlan Corporation aan beide bedrijven internationale vlootmanagement diensten leveren.

LeasePlan CEO Tex Gunning: ‘’De abonnementen megatrend en de digitale revolutie betekenen dat de Amerikaanse leasemarkt een tijdperk van versnelde groei en transformatie betreedt. Door onze krachten te bundelen met Wheels Dolen krijgt LeasePlan USA de schaal en investeringskracht die noodzakelijk is om haar groeiende klantenbestand te bedienen en de toekomst van de mobiliteit voor Amerikaanse rijders te versnellen. We zijn trots op het bedrijf dat we in de VS hebben opgebouwd en hebben er alle vertrouwen in dat onze collega’s succes zullen hebben nu ze hun aandacht volledig kunnen richten op de unieke Amerikaanse markt.’’

Reageren
500 tekens over
LeasePlan verkoopt Amerikaanse tak aan alliantiepartner van ALD - Automobielmanagement.nl

LeasePlan verkoopt Amerikaanse tak aan alliantiepartner van ALD

LeasePlan heeft haar Amerikaanse tak LeasePlan USA verkocht aan het moederbedrijf van Wheels Donlen waarvan pensioenbedrijf Athene de grootste aandeelhouder is. De activiteiten van LeasePlan USA en die van Wheels Donlen worden samengevoegd. Tegelijk blijft dat laatste bedrijf wereldwijd samenwerken met ALD, dat LeasePlan Corporation heeft gekocht.

Dat heeft het Amsterdamse LeasePlan laten weten in een persbericht. ‘De combinatie creëert een sterke concurrent in mobiliteit, wat Wheels Donlen en LeasePlan UA in staat stelt om versterkte oplossingen te bieden aan bedrijfsvloten. Met 246 miljard dollar aan bezittingen heeft Athene een goede positie om het gecombineerde bedrijf van diepgaande kapitaalsteun te voorzien voor haar voorwaarts gaande business om betere oplossingen te bieden voor vloten, last-mile besteldiensten, vrachtvervoer en uitrusting.’ Tegelijk blijft LeasePlan Corporation aan beide bedrijven internationale vlootmanagement diensten leveren.

LeasePlan CEO Tex Gunning: ‘’De abonnementen megatrend en de digitale revolutie betekenen dat de Amerikaanse leasemarkt een tijdperk van versnelde groei en transformatie betreedt. Door onze krachten te bundelen met Wheels Dolen krijgt LeasePlan USA de schaal en investeringskracht die noodzakelijk is om haar groeiende klantenbestand te bedienen en de toekomst van de mobiliteit voor Amerikaanse rijders te versnellen. We zijn trots op het bedrijf dat we in de VS hebben opgebouwd en hebben er alle vertrouwen in dat onze collega’s succes zullen hebben nu ze hun aandacht volledig kunnen richten op de unieke Amerikaanse markt.’’