Toyota moet productie opnieuw verlagen

Toyota zal deze maand rond de 750.000 voertuigen kunnen bouwen; zo’n 50.000 minder dan de eerder al teruggedraaide voorspelling. Toyota blijft er wel bij dat het in het boekjaar tot eind maart 2023 een productie van 9,7 miljoen eenheden zal kunnen halen.

Aardbeving legt fabrieken Toyota stil

Toyota moet een aantal fabrieken in Japan zelf opnieuw stil leggen door een uitbraak van corona bij één van de leveranciers in Japan en door een mankement aan productiemachines bij een andere leverancier. De productiestops leiden tot een verlies van ruim 40.000 voertuigen. De onderbrekingen komen bovenop de al eerder aangekondigde stops wegens het tekort aan chips en andere onderdelen.

“Wij willen opnieuw onze verontschuldigingen aanbieden voor de herhaalde herzieningen van onze productieplannen door de verspreiding van corona en voor de behoorlijke overlast die we veroorzaken bij onze klanten die moeten wachten op het afleveren van hun voertuigen, bij leveranciers en andere betrokken partijen”, stelt Toyota in een verklaring op zijn website. “Omdat het moeilijk blijft vooruit te kijken door het chiptekort en de verspreiding van corona, bestaat de mogelijkheid dat het productieplan lager uitvalt. We zullen echter de levering van onderdelen nauwgezet onderzoeken om plotselinge verlagingen van de productie te minimaliseren en doen er alles aan om zoveel mogelijk auto’s zo snel mogelijk aan onze klanten te leveren.”

Reageren
500 tekens over
Toyota moet productie opnieuw verlagen - Automobielmanagement.nl

Toyota moet productie opnieuw verlagen

Toyota zal deze maand rond de 750.000 voertuigen kunnen bouwen; zo’n 50.000 minder dan de eerder al teruggedraaide voorspelling. Toyota blijft er wel bij dat het in het boekjaar tot eind maart 2023 een productie van 9,7 miljoen eenheden zal kunnen halen.

Aardbeving legt fabrieken Toyota stil

Toyota moet een aantal fabrieken in Japan zelf opnieuw stil leggen door een uitbraak van corona bij één van de leveranciers in Japan en door een mankement aan productiemachines bij een andere leverancier. De productiestops leiden tot een verlies van ruim 40.000 voertuigen. De onderbrekingen komen bovenop de al eerder aangekondigde stops wegens het tekort aan chips en andere onderdelen.

“Wij willen opnieuw onze verontschuldigingen aanbieden voor de herhaalde herzieningen van onze productieplannen door de verspreiding van corona en voor de behoorlijke overlast die we veroorzaken bij onze klanten die moeten wachten op het afleveren van hun voertuigen, bij leveranciers en andere betrokken partijen”, stelt Toyota in een verklaring op zijn website. “Omdat het moeilijk blijft vooruit te kijken door het chiptekort en de verspreiding van corona, bestaat de mogelijkheid dat het productieplan lager uitvalt. We zullen echter de levering van onderdelen nauwgezet onderzoeken om plotselinge verlagingen van de productie te minimaliseren en doen er alles aan om zoveel mogelijk auto’s zo snel mogelijk aan onze klanten te leveren.”