Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van informatie van ‘mensen die op de hoogte zijn van de situatie’. Volgens die bronnen werkt GM ook aan een mobiliteitsbedrijf voor Europa. Een woordvoerder van General Motors heeft de berichten niet ontkend. Wel stelde hij dat er nog geen enkel concreet besluit op tafel ligt en ook nog geen tijdschema bekend is.

Snelst groeiend

De toenmalige vice-president Mahmoud Samara bevestigde vorig jaar november al dat er binnen General Motors weer over de Europese markt werd gedacht: “Europa is de op één na grootste en snelst groeiende markt voor elektrische voertuigen in de wereld. Dat biedt GM belangrijke mogelijkheden nu we onze EV- en AV-portefeuille met nieuwe software, autonoom technologie en vracht- en logistieke diensten aan het uitrollen zijn.’’

Lees ook:
Honda en GM gaan samen EV’s bouwen