Hyundai en Michelin samen in EV-banden

Hyundai Motor Groep en Michelin gaan samenwerken bij de ontwikkeling van een volgende generatie eco-vriendelijke banden voor premium elektrische auto’s. Beide bedrijven hebben daartoe een intentieverklaring getekend in Hyundai’s research centrum in Namyang, Zuid-Korea.

De nieuwe overeenkomst volgt op een eerdere succesvolle en vijf jaar durende samenwerking om onder meer banden te ontwikkelen voor de IONIQ 5. Het nieuwe project krijgt een looptijd van drie jaar en is gericht op het opvoeren van het gebruik van milieuvriendelijke materialen, optimaliseren van banden voor de nieuwe generatie EV’s, met name met het oog op het toenemend gewicht van die auto’s, en een real-time monitoringsysteem voor banden dat helpt om autonoom rijden verder te ontwikkelen.

Innovatie

“Dit nieuwe partnerschap met Michelin zal leiden tot werkelijke innovaties in bandentechnologie,’’ aldus vice-president Bong-soo Kim van de Zuid-Koreaanse autogroep. Georges Levy, vice-president Automotive Original Equipment bij Michelin, voegt daar aan toe: “We zijn blij dat onze relatie voor nog eens drie jaar is verlengd om ons gezamenlijke werk voor nieuwe technologieën voor veiligere en schonere mobiliteit voort te zetten.”

Lees ook:
Van Mossel neemt Hyundai-dealerschap Stern in Emmen en Hoogeveen over

Reageren
500 tekens over
Hyundai en Michelin samen in EV-banden - Automobielmanagement.nl

Hyundai en Michelin samen in EV-banden

Hyundai Motor Groep en Michelin gaan samenwerken bij de ontwikkeling van een volgende generatie eco-vriendelijke banden voor premium elektrische auto’s. Beide bedrijven hebben daartoe een intentieverklaring getekend in Hyundai’s research centrum in Namyang, Zuid-Korea.

De nieuwe overeenkomst volgt op een eerdere succesvolle en vijf jaar durende samenwerking om onder meer banden te ontwikkelen voor de IONIQ 5. Het nieuwe project krijgt een looptijd van drie jaar en is gericht op het opvoeren van het gebruik van milieuvriendelijke materialen, optimaliseren van banden voor de nieuwe generatie EV’s, met name met het oog op het toenemend gewicht van die auto’s, en een real-time monitoringsysteem voor banden dat helpt om autonoom rijden verder te ontwikkelen.

Innovatie

“Dit nieuwe partnerschap met Michelin zal leiden tot werkelijke innovaties in bandentechnologie,’’ aldus vice-president Bong-soo Kim van de Zuid-Koreaanse autogroep. Georges Levy, vice-president Automotive Original Equipment bij Michelin, voegt daar aan toe: “We zijn blij dat onze relatie voor nog eens drie jaar is verlengd om ons gezamenlijke werk voor nieuwe technologieën voor veiligere en schonere mobiliteit voort te zetten.”

Lees ook:
Van Mossel neemt Hyundai-dealerschap Stern in Emmen en Hoogeveen over