Musk had al eerder per e-mail laten weten dat er bij Tesla banen gaan verdwijnen. Hij schat de economische omstandigheden in de wereld uiterst pessimistisch in en wil daar op voorbereid zijn. “Een recessie lijkt op enig moment onvermijdbaar, hoewel we daar nog niet helemaal zeker van zijn.’’ Hij verduidelijkte nu echter wel dat de 10 procent alleen geldt voor mensen op een vast salaris. “Volgend jaar hebben we waarschijnlijk meer arbeidskrachten, zeker als je kijkt naar de mensen op uurloon.’’

Aanklacht

Twee inmiddels ontslagen werknemers hebben Tesla aangeklaagd bij de rechtbank wegens vermeende overtreding van de regels voor massaontslagen. Volgens het tweetal zijn honderden mensen onlangs op slag de deur uitgestuurd zonder de voorgeschreven 60 dagen aanzegging. Musk bagatelliseerde op zijn bekende manier ook deze aanklacht: “Dit is een kleine zaak die weinig gevolgen heeft. Alles wat met Tesla te maken heeft, wordt meteen breed uitgemeten, of het nu een ongeluk met een fiets is of iets veel serieuzer.’’

Lees ook:
Tesla: splitsing aandelen, ‘batterijen van BYD’