Xpeng neemt geen orders meer aan

De Chinese EV-fabrikant Xpeng neemt voorlopig geen bestellingen uit Europa meer aan voor haar P5. Xpeng biedt klanten in ons land, Denemarken, Noorwegen en Zweden sinds maart de mogelijkheid een optie op een auto te nemen maar dat is nu opgeschorst.

Het bedrijf noemt de wereldwijde problemen in de leveringsketen als reden, meldt de Amerikaanse EV-website Elektrek op basis van een brief van Xpeng.

Levertijd

De P5 zou tussen de 39.366 en 53.333 euro moeten gaan kosten, afhankelijk van het land. De Chinese autofabrikant verklaarde tegenover Elektrek ‘dat deze stap is genomen omdat het bedrijf tot de conclusie is gekomen dat door de wereldwijde problemen in leveringsketens de beloofde aflevertijd niet gehaald zou kunnen worden.’ Xpeng had de orderlijn ook open gesteld om feedback van klanten in Europa te vergaren maar geeft verder geen informatie over wat dat heeft opgeleverd.

MG

MG heeft volgens het Britse Autocar een soortgelijke bestelstop afgekondigd voor Groot-Brittannië. Dat geldt echter niet voor andere Europese landen, heeft een woordvoerster van MG Europe in Amsterdam desgevraagd meegedeeld. “MG EU ontvangt op de normale manier bestellingen, inclusief uit Nederland en andere landen in de EU. Er zijn ook geen plannen voor een stop.’’

Lees ook:
Xpeng opent showroom in Leidschendam

Reageren
500 tekens over
Xpeng neemt geen orders meer aan - Automobielmanagement.nl

Xpeng neemt geen orders meer aan

De Chinese EV-fabrikant Xpeng neemt voorlopig geen bestellingen uit Europa meer aan voor haar P5. Xpeng biedt klanten in ons land, Denemarken, Noorwegen en Zweden sinds maart de mogelijkheid een optie op een auto te nemen maar dat is nu opgeschorst.

Het bedrijf noemt de wereldwijde problemen in de leveringsketen als reden, meldt de Amerikaanse EV-website Elektrek op basis van een brief van Xpeng.

Levertijd

De P5 zou tussen de 39.366 en 53.333 euro moeten gaan kosten, afhankelijk van het land. De Chinese autofabrikant verklaarde tegenover Elektrek ‘dat deze stap is genomen omdat het bedrijf tot de conclusie is gekomen dat door de wereldwijde problemen in leveringsketens de beloofde aflevertijd niet gehaald zou kunnen worden.’ Xpeng had de orderlijn ook open gesteld om feedback van klanten in Europa te vergaren maar geeft verder geen informatie over wat dat heeft opgeleverd.

MG

MG heeft volgens het Britse Autocar een soortgelijke bestelstop afgekondigd voor Groot-Brittannië. Dat geldt echter niet voor andere Europese landen, heeft een woordvoerster van MG Europe in Amsterdam desgevraagd meegedeeld. “MG EU ontvangt op de normale manier bestellingen, inclusief uit Nederland en andere landen in de EU. Er zijn ook geen plannen voor een stop.’’

Lees ook:
Xpeng opent showroom in Leidschendam