‘Volkswagen kan Tesla in 2025 inhalen’

Volkswagen kan Tesla in 2025 inhalen als grootste EV-fabrikant ter wereld. “Elon Musk moet tegelijkertijd de productie in Austin, Grünheide en Shanghai opvoeren. Dat zal hem moeite gaan kosten,’’ heeft VW topman Herbert Diess geroepen tijdens een personeelsbijeenkomst in Wolfsburg, meldt de Financial Times.

“Onze grootste concurrent blijft Tesla maar die is aan het verzwakken. We moeten deze kans grijpen en snel de achterstand inhalen, tegen 2025 kunnen we koploper zijn,’’ aldus Diess, die een maand geleden nog riep dat het een nek-aan-nek race zou worden. De Volkswagen Groep hoopt dit jaar 700.000 elektrische auto’s te verkopen maar dat zou dan de helft zijn van de 1,5 miljoen waar Tesla op mikt. Volkswagen heeft de productie in haar grootste fabriek voor EV’s in Zwickau juist vorige week weer opgevoerd naar een volledige drieploegendienst.

Grote problemen

Musk heeft de laatste tijd herhaaldelijk gewaarschuwd dat ook zijn bedrijf te kampen heeft met grote problemen in de toelevering waardoor de productie danig wordt belemmerd. Hij noemde eerder de fabrieken in Austin en Grünheide ook ‘enorme geldovens’. Hij gelooft echter niet dat Tesla de toppositie uit handen zal moeten geven: “We kijken niet zo erg naar de concurrentie. De vraag naar onze auto’s is enorm en de wachtlijsten zijn lang. We voeren de productie zo veel op als maar menselijk mogelijk is op.’’ Tesla zal naar verwachting volgende week de concrete productiecijfers voor het tweede kwartaal bekend maken.

Lees ook:
Volkswagen richt nieuw bedrijf op voor EV-batterijen

Reageren
500 tekens over
‘Volkswagen kan Tesla in 2025 inhalen’ - Automobielmanagement.nl

‘Volkswagen kan Tesla in 2025 inhalen’

Volkswagen kan Tesla in 2025 inhalen als grootste EV-fabrikant ter wereld. “Elon Musk moet tegelijkertijd de productie in Austin, Grünheide en Shanghai opvoeren. Dat zal hem moeite gaan kosten,’’ heeft VW topman Herbert Diess geroepen tijdens een personeelsbijeenkomst in Wolfsburg, meldt de Financial Times.

“Onze grootste concurrent blijft Tesla maar die is aan het verzwakken. We moeten deze kans grijpen en snel de achterstand inhalen, tegen 2025 kunnen we koploper zijn,’’ aldus Diess, die een maand geleden nog riep dat het een nek-aan-nek race zou worden. De Volkswagen Groep hoopt dit jaar 700.000 elektrische auto’s te verkopen maar dat zou dan de helft zijn van de 1,5 miljoen waar Tesla op mikt. Volkswagen heeft de productie in haar grootste fabriek voor EV’s in Zwickau juist vorige week weer opgevoerd naar een volledige drieploegendienst.

Grote problemen

Musk heeft de laatste tijd herhaaldelijk gewaarschuwd dat ook zijn bedrijf te kampen heeft met grote problemen in de toelevering waardoor de productie danig wordt belemmerd. Hij noemde eerder de fabrieken in Austin en Grünheide ook ‘enorme geldovens’. Hij gelooft echter niet dat Tesla de toppositie uit handen zal moeten geven: “We kijken niet zo erg naar de concurrentie. De vraag naar onze auto’s is enorm en de wachtlijsten zijn lang. We voeren de productie zo veel op als maar menselijk mogelijk is op.’’ Tesla zal naar verwachting volgende week de concrete productiecijfers voor het tweede kwartaal bekend maken.

Lees ook:
Volkswagen richt nieuw bedrijf op voor EV-batterijen