Dat bedrijf heeft de juridische vorm van een Europese Onderneming ofwel Société Européenne, wordt gevestigd in Salzgitter en moet op 1 juli operationeel zijn. Het nieuwe team moet de hele keten voor batterijen gaan regelen, van de inkoop en verwerking van grondstoffen en uiteindelijk recycling en hergebruik van gebruikte batterijen tot de leiding over de zes gigafactoren die de Volkswagen Groep voor dit doel wil bouwen.

Compleet

CEO Herbert Diess: “We hebben één van de meest complete batterijteams in de wereld opgezet en bevinden ons daarom in de voorhoede van de concurrentie. Volkswagen heeft de schaal en macht om te zorgen voor het opvoeren van haar e-mobiliteitstrategie met haar eigen batterijen roadmap.’’ Het zelfstandige batterijenbedrijf komt onder leiding van Frank Blome die eerder werkte bij onder meer Continental, Daimler en Li-Tec Battery en sinds 2020 al het batterijteam bij de Volkswagen Groep leidt.

Lees ook:
Autofabrikanten waarschuwen dat EV-doelen te optimistisch zijn