Volvo bouwt derde fabriek in Europa

Volvo Cars gaat een nieuwe fabriek voor elektrische auto’s bouwen in Slowakije. Het wordt de derde productievestiging van Volvo in Europa.

Het merk investeert 1,2 miljard euro in de fabriek in de buurt van Kosice waarvan rond de 20 procent terugkomt als subsidie van de staat. In dit deel van oostelijk Slowakije zijn al vier andere autofabrieken te vinden waardoor er een goede keten van autotoeleveranciers bestaat, aldus de aankondiging.

Europese driehoek

Door voor Slowakije te kiezen als locatie, schept Volvo Cars een Europese driehoek voor de productie die haar grootste verkoopregio’s dekt, in aanvulling op Gent in België en Torslanda in Zweden. De bouw van de fabriek moet volgend jaar starten terwijl de productie in 2026 op gang moet komen. Kosice krijgt een capaciteit van 250.000 auto’s per jaar en brengt naar verwachting enkele duizenden nieuwe banen naar de regio. De fabriek zal volledig klimaatneutraal draaien.

Grootste verkoopregio

CEO Jim Rowan: “We hebben een duidelijk focus om in 2030 een puur elektrisch merk te worden. Expansie in Europa, onze grootste verkoopregio, is cruciaal voor onze overgang naar elektrificatie en verdere groei.’’ Premier Eduard Heger van Slowakije zegt op zijn beurt: “De nieuwe fabriek van Volvo is belangrijk voor ons omdat het de sociale en economische situatie in de regio verbetert en alleen elektrische auto’s gaat bouwen, wat de Slowaakse auto-industrie een concurrentie perspectief biedt in het nieuwe ecologische tijdperk.’’

Lees ook:
Volvo haalt half miljard euro op voor elektrificatie

Reageren
500 tekens over
Volvo bouwt derde fabriek in Europa - Automobielmanagement.nl

Volvo bouwt derde fabriek in Europa

Volvo Cars gaat een nieuwe fabriek voor elektrische auto’s bouwen in Slowakije. Het wordt de derde productievestiging van Volvo in Europa.

Het merk investeert 1,2 miljard euro in de fabriek in de buurt van Kosice waarvan rond de 20 procent terugkomt als subsidie van de staat. In dit deel van oostelijk Slowakije zijn al vier andere autofabrieken te vinden waardoor er een goede keten van autotoeleveranciers bestaat, aldus de aankondiging.

Europese driehoek

Door voor Slowakije te kiezen als locatie, schept Volvo Cars een Europese driehoek voor de productie die haar grootste verkoopregio’s dekt, in aanvulling op Gent in België en Torslanda in Zweden. De bouw van de fabriek moet volgend jaar starten terwijl de productie in 2026 op gang moet komen. Kosice krijgt een capaciteit van 250.000 auto’s per jaar en brengt naar verwachting enkele duizenden nieuwe banen naar de regio. De fabriek zal volledig klimaatneutraal draaien.

Grootste verkoopregio

CEO Jim Rowan: “We hebben een duidelijk focus om in 2030 een puur elektrisch merk te worden. Expansie in Europa, onze grootste verkoopregio, is cruciaal voor onze overgang naar elektrificatie en verdere groei.’’ Premier Eduard Heger van Slowakije zegt op zijn beurt: “De nieuwe fabriek van Volvo is belangrijk voor ons omdat het de sociale en economische situatie in de regio verbetert en alleen elektrische auto’s gaat bouwen, wat de Slowaakse auto-industrie een concurrentie perspectief biedt in het nieuwe ecologische tijdperk.’’

Lees ook:
Volvo haalt half miljard euro op voor elektrificatie