Rivian houdt vast aan 25.000 auto’s

De Amerikaanse EV-bouwer Rivian, een mogelijke nieuwe partner voor VDL Nedcar, heeft in het afgelopen kwartaal in haar fabriek in Normal, Illinois, 4.401 nieuwe auto’s gebouwd. Het aantal aan klanten afgeleverde auto’s kwam uit op 4.467. Die productie ligt bijna twee keer zo hoog als in de eerste drie maanden van 2022.

Die cijfers komen overeen met de verwachtingen van de onderneming, deelt Rivian mee in een kort bericht aan aandeelhouders. “We geloven dat we op het goede spoor zitten om de jaarproductie van 25.000 auto’s, die eerder is voorspeld, te halen.’’ Dat aantal ligt wel de helft lager dan de eerst verwachte 50.000, wat volgens CEO RJ Scaringe kwam door de grote belemmeringen in de leveringsketens.

Verlies

Rivian moest eerder melden dat het in het eerste kwartaal 1,6 miljard dollar verlies heeft geleden. Dat was bijna vier keer zoveel als in dezelfde periode vorig jaar. De EV-fabrikant is bezig met de installatie van een tweede fabriek in de staat Georgia en werkt ook hard aan de uitbouw van het verkoopnetwerk en eigen laadpunten.

Lees ook:
Rivian lijdt 1,6 miljard dollar verlies

Reageren
500 tekens over
Rivian houdt vast aan 25.000 auto’s - Automobielmanagement.nl

Rivian houdt vast aan 25.000 auto’s

De Amerikaanse EV-bouwer Rivian, een mogelijke nieuwe partner voor VDL Nedcar, heeft in het afgelopen kwartaal in haar fabriek in Normal, Illinois, 4.401 nieuwe auto’s gebouwd. Het aantal aan klanten afgeleverde auto’s kwam uit op 4.467. Die productie ligt bijna twee keer zo hoog als in de eerste drie maanden van 2022.

Die cijfers komen overeen met de verwachtingen van de onderneming, deelt Rivian mee in een kort bericht aan aandeelhouders. “We geloven dat we op het goede spoor zitten om de jaarproductie van 25.000 auto’s, die eerder is voorspeld, te halen.’’ Dat aantal ligt wel de helft lager dan de eerst verwachte 50.000, wat volgens CEO RJ Scaringe kwam door de grote belemmeringen in de leveringsketens.

Verlies

Rivian moest eerder melden dat het in het eerste kwartaal 1,6 miljard dollar verlies heeft geleden. Dat was bijna vier keer zoveel als in dezelfde periode vorig jaar. De EV-fabrikant is bezig met de installatie van een tweede fabriek in de staat Georgia en werkt ook hard aan de uitbouw van het verkoopnetwerk en eigen laadpunten.

Lees ook:
Rivian lijdt 1,6 miljard dollar verlies