VW investeert 20 miljard euro in batterijcellen

De Volkswagen Groep heeft haar wereldwijde batterij-activiteiten samengevoegd in een nieuwe Europese onderneming PowerCo. Dat bedrijf gaat tot 2030 meer dan 20 miljard euro investeren, kan potentieel 20 miljard aan omzet halen en moet op den duur alleen al in Europa aan 20.000 mensen werk bieden.

Dat heeft de Volkswagen Groep bekendgemaakt ter gelegenheid van het begin van de bouw van haar eerste megafabriek voor batterijcellen in Salzgitter. Het duurt nog wel drie jaar voor de productie daar op gang moet komen. ‘Salzgitter is de blauwdruk en het startpunt voor het globale batterij-offensief, met zes fabrieken in Europa en het vooruitzicht van verdere fabrieken in Noord-Amerika.’ De volgende fabriek voor batterijcellen komt in het Spaanse Valencia terwijl er al locaties voor nog eens drie van die fabrieken in beeld zijn.

Eigen huis

PowerCo neemt met onmiddellijke ingang het management van de internationale fabricage-activiteiten op zich. Ook is het bedrijf belast met de verdere ontwikkeling van celtechnologie, de verticale integratie van de waardeketen en de levering van machines en uitrusting voor de fabrieken. Op den duur komen daar onder meer grote opslagsystemen voor het elektriciteitsnet bij. Doel van de Volkswagen Groep is uiteindelijk alle activiteiten, van de fabricage tot recycling, in eigen huis uit te kunnen voeren.

Goede dag

Bondskanselier Olaf Scholtz noemde de bouwstart ‘een goede dag voor de auto-industrie in Duitsland en Europa. CEO Herbert Diess spreekt van een strategische mijlpaal. “De batterijcel business is één van de hoekstenen van onze NEW AUTO strategie die van Volkswagen een leidende leverancier van duurzame, software-gedreven mobiliteit van morgen zal maken.’’

Lees ook:
‘Volkswagen kan Tesla in 2025 inhalen’

Reageren
500 tekens over
VW investeert 20 miljard euro in batterijcellen - Automobielmanagement.nl

VW investeert 20 miljard euro in batterijcellen

De Volkswagen Groep heeft haar wereldwijde batterij-activiteiten samengevoegd in een nieuwe Europese onderneming PowerCo. Dat bedrijf gaat tot 2030 meer dan 20 miljard euro investeren, kan potentieel 20 miljard aan omzet halen en moet op den duur alleen al in Europa aan 20.000 mensen werk bieden.

Dat heeft de Volkswagen Groep bekendgemaakt ter gelegenheid van het begin van de bouw van haar eerste megafabriek voor batterijcellen in Salzgitter. Het duurt nog wel drie jaar voor de productie daar op gang moet komen. ‘Salzgitter is de blauwdruk en het startpunt voor het globale batterij-offensief, met zes fabrieken in Europa en het vooruitzicht van verdere fabrieken in Noord-Amerika.’ De volgende fabriek voor batterijcellen komt in het Spaanse Valencia terwijl er al locaties voor nog eens drie van die fabrieken in beeld zijn.

Eigen huis

PowerCo neemt met onmiddellijke ingang het management van de internationale fabricage-activiteiten op zich. Ook is het bedrijf belast met de verdere ontwikkeling van celtechnologie, de verticale integratie van de waardeketen en de levering van machines en uitrusting voor de fabrieken. Op den duur komen daar onder meer grote opslagsystemen voor het elektriciteitsnet bij. Doel van de Volkswagen Groep is uiteindelijk alle activiteiten, van de fabricage tot recycling, in eigen huis uit te kunnen voeren.

Goede dag

Bondskanselier Olaf Scholtz noemde de bouwstart ‘een goede dag voor de auto-industrie in Duitsland en Europa. CEO Herbert Diess spreekt van een strategische mijlpaal. “De batterijcel business is één van de hoekstenen van onze NEW AUTO strategie die van Volkswagen een leidende leverancier van duurzame, software-gedreven mobiliteit van morgen zal maken.’’

Lees ook:
‘Volkswagen kan Tesla in 2025 inhalen’