Dat laat JLR weten in een kwartaaloverzicht. Ondanks het record orderboek blijven de afleveringen onder druk door het wereldwijde chiptekort. Ook het aflopen van de vorige Range Rover Sport en de corona lockdowns in China spelen een rol. Door dat al kwam het aantal in het tweede kwartaal afgeleverde voertuigen met 78.825 weer 37 procent lager uit dan een jaar eerder. Vergeleken met het voorafgaande kwartaal was echter sprake van een stabilisatie.

Daling verkoop

Binnen de groep verkocht Jaguar de afgelopen drie maanden 15.207 eenheden, een daling met 48 procent, terwijl Land Rover met 63.618 stuks 33 procent lager uit komt. Op de Britse thuismarkt leverden beide merken samen wel weer 10 procent meer auto’s af terwijl de rest van Europa zelfs 49 procent hoger uitkwam. In het voor JLR belangrijke China werden echter 5 procent minder auto’s afgeleverd terwijl de verkopen in Noord-Amerika 10 procent lager uitvielen. De Britse autobouwer geeft in het bericht geen nadere getallen per land of werelddeel af.

Lees ook:

JLR moet mogelijk fabrieken stilleggen