Vertraging bij VW-merken door software problemen

Doordat de software dochter van de Volkswagen Groep Cariad nog steeds te kampen heeft met ernstige achterstanden, loopt de ontwikkeling van nieuwe modellen flinke vertraging op. Bij Bentley dreigt zelfs het doel om in 2030 alleen nog maar elektrische auto’s te maken in gevaar te komen. Audi’s project Artemis voor een hoog-autonome elektrische auto moet vermoedelijk worden uitgesteld van 2026 naar op zijn vroegst 2027, wat al drie jaar later is dan de oorspronkelijk genoemde datum.

Dat meldt het Duitse vakblad Automobilwoche. Cariad zit al geruime tijd in de problemen, wat eerder al leidde tot vertraging bij de nieuwe Golf en de ID. modellen. Het feit dat groepsceo Herbert Diess persoonlijk de verantwoordelijkheid op zich heeft genomen, heeft daar tot nu toe weinig aan kunnen verbeteren. Diess blijft er bij dat software als één van de belangrijkste elementen van de hedendaagse auto in eigen huis ontwikkeld moet worden.

De in 2020 aangetreden CEO van Cariad Dirk Hilgenberg stelde vorige week nog in een interview: ‘’Toen ik hier kwam, begroetten sommige mensen me met de woorden: welkom bij de Bad Bank. Ik zou het niet zo zeggen maar het is duidelijk dat er onopgeloste problemen naar Cariad zijn gegooid en dat die nog uit de weg geruimd moesten worden. Dat is OK, dat is precies ons werk. Nu zitten we weer op de juiste weg.’’

Risico op vertraging

Audi werkt nu volgens de Duitse bron aan een eenvoudiger en minder autonome versie die dan wel volgens het tijdpad gelanceerd kan worden. Bij dat merk dreigen er ook vertragingen bij de Q6 e-tron terwijl Porsche problemen ondervindt bij de elektrische Macan. Een anonieme manager van Porsche stelt tegenover Automobilwoche: ‘’De hardware is prachtig. Maar we missen nog steeds de software.’’

lees ook:

Volkswagen Groep levert kwart minder voertuigen af

Reageren
500 tekens over
Vertraging bij VW-merken door software problemen - Automobielmanagement.nl

Vertraging bij VW-merken door software problemen

Doordat de software dochter van de Volkswagen Groep Cariad nog steeds te kampen heeft met ernstige achterstanden, loopt de ontwikkeling van nieuwe modellen flinke vertraging op. Bij Bentley dreigt zelfs het doel om in 2030 alleen nog maar elektrische auto’s te maken in gevaar te komen. Audi’s project Artemis voor een hoog-autonome elektrische auto moet vermoedelijk worden uitgesteld van 2026 naar op zijn vroegst 2027, wat al drie jaar later is dan de oorspronkelijk genoemde datum.

Dat meldt het Duitse vakblad Automobilwoche. Cariad zit al geruime tijd in de problemen, wat eerder al leidde tot vertraging bij de nieuwe Golf en de ID. modellen. Het feit dat groepsceo Herbert Diess persoonlijk de verantwoordelijkheid op zich heeft genomen, heeft daar tot nu toe weinig aan kunnen verbeteren. Diess blijft er bij dat software als één van de belangrijkste elementen van de hedendaagse auto in eigen huis ontwikkeld moet worden.

De in 2020 aangetreden CEO van Cariad Dirk Hilgenberg stelde vorige week nog in een interview: ‘’Toen ik hier kwam, begroetten sommige mensen me met de woorden: welkom bij de Bad Bank. Ik zou het niet zo zeggen maar het is duidelijk dat er onopgeloste problemen naar Cariad zijn gegooid en dat die nog uit de weg geruimd moesten worden. Dat is OK, dat is precies ons werk. Nu zitten we weer op de juiste weg.’’

Risico op vertraging

Audi werkt nu volgens de Duitse bron aan een eenvoudiger en minder autonome versie die dan wel volgens het tijdpad gelanceerd kan worden. Bij dat merk dreigen er ook vertragingen bij de Q6 e-tron terwijl Porsche problemen ondervindt bij de elektrische Macan. Een anonieme manager van Porsche stelt tegenover Automobilwoche: ‘’De hardware is prachtig. Maar we missen nog steeds de software.’’

lees ook:

Volkswagen Groep levert kwart minder voertuigen af