‘Duitse VW dealers tegen agentensysteem’

De dealers van de Volkswagen Groep in Duitsland hebben zich unaniem uitgesproken tegen invoering van een agentuur model. “De bij het concern heersende ideeën voor een agentuur business kunnen we niet accepteren,’’ aldus voorzitter Dirk Weddigen van het Volkswagen-Audi Partnerverbandes VAPV. Tijdens een buitengewone ledenvergadering, waar ook de andere groepsmerken vertegenwoordigd waren, stemden de 800 aanwezige dealers dan ook unaniem tegen de plannen. 

Dat meldt vakblad Autohaus. De bij de ALV aanwezige dealers vertegenwoordigden samen 2.400 bedrijven met 130.000 werknemers en een gezamenlijke omzet van 60 miljard euro.

Het agentuurmodel, dat al gehanteerd wordt voor de elektrische auto’s van de VW-merken, levert de dealers niet voldoende marge op om de vereiste hoge investeringen veilig te stellen, aldus de VAPV. Bovendien gaan gebruikte leaseauto’s terug naar Volkswagen Financial Services zodat de handel ze alleen nog langs die omweg aan kan kopen. 

Bedrijfsmodel

Weddigen: “De plannen van het concern ondermijnen niet alleen ons succesvolle online-offline systeem met de principiële binding van de partners. Het voorgestelde aanbod met de gedachte verhoudingen voor de vergoeding en taken/risico’s is niet haalbaar. Daarmee kunnen we niet duurzaam en met de bekende kwaliteit van de succesvolste handelsorganisatie in Duitsland werken. Daarmee kunnen we ook niet de eisen van de transformatie met succes realiseren. Het te kiezen bedrijfsmodel moet diepgaand doordacht en algemeen getest zijn en de werking ervan moet ook diepgaand zijn geanalyseerd.’’

Lees ook:
Vertraging bij VW-merken door software problemen

Reageren
500 tekens over
‘Duitse VW dealers tegen agentensysteem’ - Automobielmanagement.nl

‘Duitse VW dealers tegen agentensysteem’

De dealers van de Volkswagen Groep in Duitsland hebben zich unaniem uitgesproken tegen invoering van een agentuur model. “De bij het concern heersende ideeën voor een agentuur business kunnen we niet accepteren,’’ aldus voorzitter Dirk Weddigen van het Volkswagen-Audi Partnerverbandes VAPV. Tijdens een buitengewone ledenvergadering, waar ook de andere groepsmerken vertegenwoordigd waren, stemden de 800 aanwezige dealers dan ook unaniem tegen de plannen. 

Dat meldt vakblad Autohaus. De bij de ALV aanwezige dealers vertegenwoordigden samen 2.400 bedrijven met 130.000 werknemers en een gezamenlijke omzet van 60 miljard euro.

Het agentuurmodel, dat al gehanteerd wordt voor de elektrische auto’s van de VW-merken, levert de dealers niet voldoende marge op om de vereiste hoge investeringen veilig te stellen, aldus de VAPV. Bovendien gaan gebruikte leaseauto’s terug naar Volkswagen Financial Services zodat de handel ze alleen nog langs die omweg aan kan kopen. 

Bedrijfsmodel

Weddigen: “De plannen van het concern ondermijnen niet alleen ons succesvolle online-offline systeem met de principiële binding van de partners. Het voorgestelde aanbod met de gedachte verhoudingen voor de vergoeding en taken/risico’s is niet haalbaar. Daarmee kunnen we niet duurzaam en met de bekende kwaliteit van de succesvolste handelsorganisatie in Duitsland werken. Daarmee kunnen we ook niet de eisen van de transformatie met succes realiseren. Het te kiezen bedrijfsmodel moet diepgaand doordacht en algemeen getest zijn en de werking ervan moet ook diepgaand zijn geanalyseerd.’’

Lees ook:
Vertraging bij VW-merken door software problemen