GM bouwt coast-to-coast laadnetwerk

General Motors gaat een netwerk van snellaadstations met 2.000 laadpunten bouwen dat de oost- en westkust van de Verenigde Staten met elkaar verbindt. De laadpunten komen langs de Amerikaanse highways maar ook in steden en in plattelandsgemeenten. 

GM werkt bij het project samen met Pilot Travel Centers dat ruim 800 brandstof- en retailvestigingen in de hele VS beheert. Bij 500 van die Pilot of Flying J vestigingen komen snellaadpunten van EVgo. Die staan open voor alle EV’s maar bezitters van een auto van General Motors kunnen een laadpunt tevoren reserveren en krijgen ook korting op de laadprijzen. Pilot gaat veel van die vestigingen ook moderniseren met nieuwe restaurants en hotelruimte en grotere winkels ‘waardoor er meer service wordt geboden dan op de meeste laadstations,’ aldus GM.

Samenwerking met EVgo

GM werkt ook al met EVgo samen bij de aanleg van meer dan 3.250 snellaadpunten in stadscentra en ‘suburbs’ tot 2025. Veel van die locaties krijgen een afdak ‘om de klanten tijdens het laden te beschermen tegen de elementen’. Het autobedrijf investeert in totaal bijna 750 miljoen dollar wat moet uitmonden in meer dan 100.000 laadpunten. Een groot deel daarvan komt bij GM-dealers waarbij de prioriteit uitgaat naar plaatsen die tot nu toe ‘slecht bediend worden’ met laadpunten. 

Lees ook:
GM moet 95.000 nieuwe auto’s stallen door onderdelentekort

GM bouwt coast-to-coast laadnetwerk - Automobielmanagement.nl

GM bouwt coast-to-coast laadnetwerk

General Motors gaat een netwerk van snellaadstations met 2.000 laadpunten bouwen dat de oost- en westkust van de Verenigde Staten met elkaar verbindt. De laadpunten komen langs de Amerikaanse highways maar ook in steden en in plattelandsgemeenten. 

GM werkt bij het project samen met Pilot Travel Centers dat ruim 800 brandstof- en retailvestigingen in de hele VS beheert. Bij 500 van die Pilot of Flying J vestigingen komen snellaadpunten van EVgo. Die staan open voor alle EV’s maar bezitters van een auto van General Motors kunnen een laadpunt tevoren reserveren en krijgen ook korting op de laadprijzen. Pilot gaat veel van die vestigingen ook moderniseren met nieuwe restaurants en hotelruimte en grotere winkels ‘waardoor er meer service wordt geboden dan op de meeste laadstations,’ aldus GM.

Samenwerking met EVgo

GM werkt ook al met EVgo samen bij de aanleg van meer dan 3.250 snellaadpunten in stadscentra en ‘suburbs’ tot 2025. Veel van die locaties krijgen een afdak ‘om de klanten tijdens het laden te beschermen tegen de elementen’. Het autobedrijf investeert in totaal bijna 750 miljoen dollar wat moet uitmonden in meer dan 100.000 laadpunten. Een groot deel daarvan komt bij GM-dealers waarbij de prioriteit uitgaat naar plaatsen die tot nu toe ‘slecht bediend worden’ met laadpunten. 

Lees ook:
GM moet 95.000 nieuwe auto’s stallen door onderdelentekort