Amazon rijdt met bestelwagens van Rivian

Amazon heeft de eerste elektrische bestelwagens van Rivian in gebruik genomen. Dit jaar al moeten er enkele duizenden van die voertuigen in dienst komen in meer dan 100 steden in de hele Verenigde Staten. De afgelopen maanden zijn er bij testritten al bijna 150.000 kilometer mee afgelegd om 430.000 pakketten af te leveren.

Amazon schaft 100.000 elektrische busjes aan

Dat heeft de online winkelgigant laten weten bij de officiële overdracht van de eerste paar voertuigen bij de Rivian fabriek in Normal, Illinois. Amazon heeft al in 2019 100.000 elektrische bestelwagens besteld bij de toen start-up Rivian. Die hoeven echter pas tot 2030 afgeleverd te worden. Amazon heeft bovendien een flink financieel belang in Rivian genomen.

Rivian, door VDL Nedcar genoemd als mogelijke nieuwe opdrachtgever, ondervindt veel vertraging bij de bouw van haar eerste personenauto, de R1S elektrische SUV. Maar de productie van de bestelbusjes voor Amazon, die op een aparte band plaats vindt, blijkt beter onder controle. Rivian levert tot nu toe twee verschillende, een 500 met 14,1 kubieke meter laadruimte en de 700 die 19,8 kubieke meter biedt. Een nog grotere 900-versie zit al in de pijplijn.

CEO RJ Scaringe heeft rond de ‘plechtigheid’ laten weten dat hij nu ook aan een reeks andere bestelwagens gaat werken. ‘’Deze wagens vormen een belangrijke stap, niet alleen voor Amazon en Rivian als partners maar ook voor het transport en het milieu. In 2019 spraken Rivian en Amazon af om met spoed te werken aan een nieuw type aflevervoertuig dat een belangrijke reductie van de CO2-emissies zou kunnen opleveren. Dankzij de toewijding en het harde werk van onze teams en de samenwerking, en een gedeelde toewijding om onze wereld een betere plaats te maken voor de kinderen van onze kinderen, is die visie nu gerealiseerd.’’

Lees ook:

Rivian lijdt 1,6 miljard dollar verlies 

Amazon rijdt met bestelwagens van Rivian - Automobielmanagement.nl

Amazon rijdt met bestelwagens van Rivian

Amazon heeft de eerste elektrische bestelwagens van Rivian in gebruik genomen. Dit jaar al moeten er enkele duizenden van die voertuigen in dienst komen in meer dan 100 steden in de hele Verenigde Staten. De afgelopen maanden zijn er bij testritten al bijna 150.000 kilometer mee afgelegd om 430.000 pakketten af te leveren.

Amazon schaft 100.000 elektrische busjes aan

Dat heeft de online winkelgigant laten weten bij de officiële overdracht van de eerste paar voertuigen bij de Rivian fabriek in Normal, Illinois. Amazon heeft al in 2019 100.000 elektrische bestelwagens besteld bij de toen start-up Rivian. Die hoeven echter pas tot 2030 afgeleverd te worden. Amazon heeft bovendien een flink financieel belang in Rivian genomen.

Rivian, door VDL Nedcar genoemd als mogelijke nieuwe opdrachtgever, ondervindt veel vertraging bij de bouw van haar eerste personenauto, de R1S elektrische SUV. Maar de productie van de bestelbusjes voor Amazon, die op een aparte band plaats vindt, blijkt beter onder controle. Rivian levert tot nu toe twee verschillende, een 500 met 14,1 kubieke meter laadruimte en de 700 die 19,8 kubieke meter biedt. Een nog grotere 900-versie zit al in de pijplijn.

CEO RJ Scaringe heeft rond de ‘plechtigheid’ laten weten dat hij nu ook aan een reeks andere bestelwagens gaat werken. ‘’Deze wagens vormen een belangrijke stap, niet alleen voor Amazon en Rivian als partners maar ook voor het transport en het milieu. In 2019 spraken Rivian en Amazon af om met spoed te werken aan een nieuw type aflevervoertuig dat een belangrijke reductie van de CO2-emissies zou kunnen opleveren. Dankzij de toewijding en het harde werk van onze teams en de samenwerking, en een gedeelde toewijding om onze wereld een betere plaats te maken voor de kinderen van onze kinderen, is die visie nu gerealiseerd.’’

Lees ook:

Rivian lijdt 1,6 miljard dollar verlies