General Motors haalt broekriem aan na winstdaling

General Motors heeft afgelopen kwartaal een winst geboekt van 1,7 miljard dollar, dat is 40 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. De omzet kwam met bijna 35,8 miljard wel 4,6 procent hoger uit. De marge daalde daardoor van 8,3 procent in Q2 2021 naar 4,7 procent nu.

Column Toralt Deinum: De uitverkoop van GM

General Motors ziet zich genoodzaakt om de uitgaven te beperken om aan de verslechtering van de economie het hoofd te bieden. CEO Mary Barra: ‘’Er zijn zeker zorgen over de economische condities. Daarom nemen we al pro-actieve stappen om de kosten en kasstroom te managen, inclusief terugdringen van de discretionaire uitgaven en alleen nieuwe mensen aannemen die we strikt nodig hebben of op posten die de groei ondersteunen. We hebben veel neergang-scenario’s in beeld gebracht en staan klaar om beslissende acties te ondernemen wanneer en indien dat noodzakelijk blijkt.’’ Barra houdt de voorspellingen voor heel 2022 wel op peil ‘in de verwachting dat de productie en afleveringen in de tweede jaarhelft sterk zullen toenemen.’

GM kon in de afgelopen drie maanden 1.421.000 nieuwe auto’s afleveren terwijl dat er een jaar geleden nog 1.757.000 waren. De laatste drie kwartalen blijft dat aantal wel nagenoeg stabiel. In China was door de coronaperikelen sprake van een daling met 35 procent naar 484.000 exemplaren. Noord-Amerika nam 687.000 auto’s voor haar rekening, Azië buiten China 143.000 terwijl er ook nog 107.000 naar Zuid-Amerika gingen.

Lees ook:

GM bouwt coast-to-coast laadnetwerk 

Reageren
500 tekens over
General Motors haalt broekriem aan na winstdaling - Automobielmanagement.nl

General Motors haalt broekriem aan na winstdaling

General Motors heeft afgelopen kwartaal een winst geboekt van 1,7 miljard dollar, dat is 40 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. De omzet kwam met bijna 35,8 miljard wel 4,6 procent hoger uit. De marge daalde daardoor van 8,3 procent in Q2 2021 naar 4,7 procent nu.

Column Toralt Deinum: De uitverkoop van GM

General Motors ziet zich genoodzaakt om de uitgaven te beperken om aan de verslechtering van de economie het hoofd te bieden. CEO Mary Barra: ‘’Er zijn zeker zorgen over de economische condities. Daarom nemen we al pro-actieve stappen om de kosten en kasstroom te managen, inclusief terugdringen van de discretionaire uitgaven en alleen nieuwe mensen aannemen die we strikt nodig hebben of op posten die de groei ondersteunen. We hebben veel neergang-scenario’s in beeld gebracht en staan klaar om beslissende acties te ondernemen wanneer en indien dat noodzakelijk blijkt.’’ Barra houdt de voorspellingen voor heel 2022 wel op peil ‘in de verwachting dat de productie en afleveringen in de tweede jaarhelft sterk zullen toenemen.’

GM kon in de afgelopen drie maanden 1.421.000 nieuwe auto’s afleveren terwijl dat er een jaar geleden nog 1.757.000 waren. De laatste drie kwartalen blijft dat aantal wel nagenoeg stabiel. In China was door de coronaperikelen sprake van een daling met 35 procent naar 484.000 exemplaren. Noord-Amerika nam 687.000 auto’s voor haar rekening, Azië buiten China 143.000 terwijl er ook nog 107.000 naar Zuid-Amerika gingen.

Lees ook:

GM bouwt coast-to-coast laadnetwerk