Jaguar Land Rover lijdt 620 miljoen verlies

Jaguar Land Rover heeft in de afgelopen drie maanden een verlies geleden van 524 miljoen pond, omgerekend 620 miljoen euro. Dat komt vooral door de aanhoudende chipproblemen waardoor JLR nog altijd veel minder auto’s kan afleveren dan er besteld zijn. Het verlies is nog verergerd door de corona lockdowns in China, negatieve koersontwikkelingen en de verdere stijging van de kosten.

Jaguar Land Rover weer volop 'in het zwart'

Het Britse autobedrijf heeft inmiddels meer dan 200.000 bestellingen in de boeken staan, waarvan 60 procent voor de Range Rover, Range Rover Sport en Defender. Omdat de chipsituatie langzamerhand verbetert en JLR ook nieuwe leveranciers heeft gevonden, verwacht het een belangrijke verbetering van de resultaten tijdens de rest van het boekjaar dat tot 31 maart 2023 loopt. Het dochterbedrijf van Tata Motors tekent bovendien aan dat het over bijna 6,2 miljard euro aan financiële middelen beschikt.

CEO Thierry Bolloré: ‘’Onze strategie om onze klanten de toekomst van moderne luxe te bieden gaat met volle snelheid door nu we onze plannen voor een elektrisch-eerst, merk-geleide business versnellen. Hoewel tegenwind van het wereldwijde chiptekort en corona lockdowns in China onze prestaties dit kwartaal hebben beïnvloed, ben ik blij te bevestigen dat we een compleet versterkte organisatie hebben opgezet om de halfgeleiders crisis het hoofd te bieden. Dat leidt nu tot een herstel van de productiegroei waardoor we grotere volumes bereiken wat ons in staat stelt om in het volgende kwartaal van ons record orderboek te profiteren.’’

Lees ook:

JLR heeft al 200.000 auto’s in bestelling 

Jaguar Land Rover lijdt 620 miljoen verlies - Automobielmanagement.nl

Jaguar Land Rover lijdt 620 miljoen verlies

Jaguar Land Rover heeft in de afgelopen drie maanden een verlies geleden van 524 miljoen pond, omgerekend 620 miljoen euro. Dat komt vooral door de aanhoudende chipproblemen waardoor JLR nog altijd veel minder auto’s kan afleveren dan er besteld zijn. Het verlies is nog verergerd door de corona lockdowns in China, negatieve koersontwikkelingen en de verdere stijging van de kosten.

Jaguar Land Rover weer volop 'in het zwart'

Het Britse autobedrijf heeft inmiddels meer dan 200.000 bestellingen in de boeken staan, waarvan 60 procent voor de Range Rover, Range Rover Sport en Defender. Omdat de chipsituatie langzamerhand verbetert en JLR ook nieuwe leveranciers heeft gevonden, verwacht het een belangrijke verbetering van de resultaten tijdens de rest van het boekjaar dat tot 31 maart 2023 loopt. Het dochterbedrijf van Tata Motors tekent bovendien aan dat het over bijna 6,2 miljard euro aan financiële middelen beschikt.

CEO Thierry Bolloré: ‘’Onze strategie om onze klanten de toekomst van moderne luxe te bieden gaat met volle snelheid door nu we onze plannen voor een elektrisch-eerst, merk-geleide business versnellen. Hoewel tegenwind van het wereldwijde chiptekort en corona lockdowns in China onze prestaties dit kwartaal hebben beïnvloed, ben ik blij te bevestigen dat we een compleet versterkte organisatie hebben opgezet om de halfgeleiders crisis het hoofd te bieden. Dat leidt nu tot een herstel van de productiegroei waardoor we grotere volumes bereiken wat ons in staat stelt om in het volgende kwartaal van ons record orderboek te profiteren.’’

Lees ook:

JLR heeft al 200.000 auto’s in bestelling