BMW opent tweede lijn batterijmodules

BMW heeft in haar fabriek in Leipzig een tweede productielijn voor batterijmodules in gebruik genomen. Het nieuwe systeem fabriceert modules voor de vol-elektrische BMW i4 die in München wordt gebouwd.

BMW Group heeft rond de 70 miljoen euro geïnvesteerd in de uitbreiding. Tegen eind dit jaar moeten er ook 250 nieuwe mensen in de fabriek aan de slag zijn, bovenop de 700 arbeidsplaatsen die er nu al zijn. De nieuwe productielijn neemt de ruimte in die is vrijgekomen door het stopzetten van de BMW i3 op 30 juni. De komende tijd zal de capaciteit in Leipzig verder opgevoerd worden.

De eerste module-productielijn in Leipzig werd in mei 2021 gestart en levert modules voor de BMW iX, laat de Duitse fabrikant in een persbericht weten. “De start van de tweede productielijn levert een belangrijke bijdrage aan het leveren van de batterij componenten die nodig zijn om steeds meer elektrische voertuigen te bouwen,” zegt Markus Fallböhmer, hoofd Engine and E-Drive Productie bij de BMW Group. De wereldwijde uitbreiding van de productie van e-componenten moet BMW Groep ook dichter bij haar doel brengen om in 2030 de helft van alle verkopen uit vol-elektrische auto’s te laten bestaan.

Lees ook:

Nieuwe baas voor Mini Europa 

BMW opent tweede lijn batterijmodules - Automobielmanagement.nl

BMW opent tweede lijn batterijmodules

BMW heeft in haar fabriek in Leipzig een tweede productielijn voor batterijmodules in gebruik genomen. Het nieuwe systeem fabriceert modules voor de vol-elektrische BMW i4 die in München wordt gebouwd.

BMW Group heeft rond de 70 miljoen euro geïnvesteerd in de uitbreiding. Tegen eind dit jaar moeten er ook 250 nieuwe mensen in de fabriek aan de slag zijn, bovenop de 700 arbeidsplaatsen die er nu al zijn. De nieuwe productielijn neemt de ruimte in die is vrijgekomen door het stopzetten van de BMW i3 op 30 juni. De komende tijd zal de capaciteit in Leipzig verder opgevoerd worden.

De eerste module-productielijn in Leipzig werd in mei 2021 gestart en levert modules voor de BMW iX, laat de Duitse fabrikant in een persbericht weten. “De start van de tweede productielijn levert een belangrijke bijdrage aan het leveren van de batterij componenten die nodig zijn om steeds meer elektrische voertuigen te bouwen,” zegt Markus Fallböhmer, hoofd Engine and E-Drive Productie bij de BMW Group. De wereldwijde uitbreiding van de productie van e-componenten moet BMW Groep ook dichter bij haar doel brengen om in 2030 de helft van alle verkopen uit vol-elektrische auto’s te laten bestaan.

Lees ook:

Nieuwe baas voor Mini Europa