Tesla heeft nog een reeks nieuwe fabrieken nodig

Tesla houdt vast aan het doel om in 2030 20 miljoen auto’s per jaar te bouwen. Daarvoor zijn tien tot twaalf fabrieken nodig terwijl Tesla momenteel over vier autofabrieken en één voor batterijen beschikt. Als eerste stap wordt nog voor het eind van het jaar een locatie voor een volgende Amerikaanse fabriek in Texas bekend gemaakt.

Foto: Tesla

Dat heeft CEO Elon Musk laten weten tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering. Tesla heeft in het tweede kwartaal van dit jaar ruim 250.000 auto’s afgeleverd. Dat waren er wel minder dan gepland vanwege de tekorten aan chips en andere onderdelen. Voor heel 2022 blijft het doel om de 1,5 miljoen te halen, aldus Musk. De daarvoor benodigde batterij capaciteit is in ieder geval al veilig gesteld. Dat betekent echter nog altijd dat de productie in een jaar of acht aanzienlijk moet worden opgevoerd om het doel voor 2030 te halen.

Splitsing aandelen

De vergadering stemde verder in met het splitsen van de aandelen in een verhouding één op drie. Die splitsing wordt op 24 augustus op de beurs doorgevoerd. Splitsen van aandelen is bedoeld om het ook voor kleinere beleggers mogelijk te maken om ze te kopen. Musk had zo’n splitsing in maart al aangekondigd maar toen stond de koers van Tesla nog rond de 1.100 dollar. Inmiddels is dat teruggezakt naar 864 dollar, waarmee een splitsing vandaag de dag een koers van 288 dollar op de borden zou brengen.

Lees ook:

Nieuwe Tesla’s kosten rond 140.000 euro 

Tesla heeft nog een reeks nieuwe fabrieken nodig - Automobielmanagement.nl

Tesla heeft nog een reeks nieuwe fabrieken nodig

Tesla houdt vast aan het doel om in 2030 20 miljoen auto’s per jaar te bouwen. Daarvoor zijn tien tot twaalf fabrieken nodig terwijl Tesla momenteel over vier autofabrieken en één voor batterijen beschikt. Als eerste stap wordt nog voor het eind van het jaar een locatie voor een volgende Amerikaanse fabriek in Texas bekend gemaakt.

Foto: Tesla

Dat heeft CEO Elon Musk laten weten tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering. Tesla heeft in het tweede kwartaal van dit jaar ruim 250.000 auto’s afgeleverd. Dat waren er wel minder dan gepland vanwege de tekorten aan chips en andere onderdelen. Voor heel 2022 blijft het doel om de 1,5 miljoen te halen, aldus Musk. De daarvoor benodigde batterij capaciteit is in ieder geval al veilig gesteld. Dat betekent echter nog altijd dat de productie in een jaar of acht aanzienlijk moet worden opgevoerd om het doel voor 2030 te halen.

Splitsing aandelen

De vergadering stemde verder in met het splitsen van de aandelen in een verhouding één op drie. Die splitsing wordt op 24 augustus op de beurs doorgevoerd. Splitsen van aandelen is bedoeld om het ook voor kleinere beleggers mogelijk te maken om ze te kopen. Musk had zo’n splitsing in maart al aangekondigd maar toen stond de koers van Tesla nog rond de 1.100 dollar. Inmiddels is dat teruggezakt naar 864 dollar, waarmee een splitsing vandaag de dag een koers van 288 dollar op de borden zou brengen.

Lees ook:

Nieuwe Tesla’s kosten rond 140.000 euro