Nieuwe Tesla’s kosten rond 140.000 euro

Tesla Nederland heeft aangekondigd dat de Model S en Model X Plaid onderweg zijn naar Europa. De Model S Plaid krijgt een prijskaartje vanaf 139.990 euro, de Model X Plaid gaat 143.990 euro kosten. De leveringen aan klanten moeten in november starten en tot december dit jaar doorlopen.

“Plaid is verreweg de meest substantiële update die we aan de Model S en Model X hebben gedaan sinds hun respectievelijke lanceringen in 2012 en 2015 (2013 en 2016 in Europa), met nieuwe interieurs, aandrijflijnen, thermische systemen, elektronica, chassis en meer. Samen met de sterk verbeterde produceerbaarheid, het lagere gewicht en de verfijnde en iconische exterieurs leveren de twee modellen een volledig nieuw niveau van luxe, technologie en prestaties,” laat Tesla Nederland weten. De Model S Plaid doet 0 – 100 kilometer in 2,1 seconde en heeft een topsnelheid van 322 km/uur, de Model X Plaid haalt 0 – 100 kilometer in 2,6 seconde met een topsnelheid van 262 km/uur.

Het is nu mogelijk om een nieuwe bestelling te plaatsen voor zowel Model S als Model X Plaid. Model S en Model X Dual Motor All-Wheel Drive leveringen starten in 2023 in Europa. Bestellen van die modellen zal op een later tijdstip mogelijk zijn.

Lees ook:

Amerikanen stellen weer onderzoek in naar Autopilot Tesla 

Nieuwe Tesla’s kosten rond 140.000 euro - Automobielmanagement.nl

Nieuwe Tesla’s kosten rond 140.000 euro

Tesla Nederland heeft aangekondigd dat de Model S en Model X Plaid onderweg zijn naar Europa. De Model S Plaid krijgt een prijskaartje vanaf 139.990 euro, de Model X Plaid gaat 143.990 euro kosten. De leveringen aan klanten moeten in november starten en tot december dit jaar doorlopen.

“Plaid is verreweg de meest substantiële update die we aan de Model S en Model X hebben gedaan sinds hun respectievelijke lanceringen in 2012 en 2015 (2013 en 2016 in Europa), met nieuwe interieurs, aandrijflijnen, thermische systemen, elektronica, chassis en meer. Samen met de sterk verbeterde produceerbaarheid, het lagere gewicht en de verfijnde en iconische exterieurs leveren de twee modellen een volledig nieuw niveau van luxe, technologie en prestaties,” laat Tesla Nederland weten. De Model S Plaid doet 0 – 100 kilometer in 2,1 seconde en heeft een topsnelheid van 322 km/uur, de Model X Plaid haalt 0 – 100 kilometer in 2,6 seconde met een topsnelheid van 262 km/uur.

Het is nu mogelijk om een nieuwe bestelling te plaatsen voor zowel Model S als Model X Plaid. Model S en Model X Dual Motor All-Wheel Drive leveringen starten in 2023 in Europa. Bestellen van die modellen zal op een later tijdstip mogelijk zijn.

Lees ook:

Amerikanen stellen weer onderzoek in naar Autopilot Tesla