Fisker wil productie opvoeren

De Amerikaanse EV-fabrikant Fisker wil de geplande productie opvoeren om aan de grote vraag naar haar modellen te voldoen. Fisker plande tot nu toe 50 duizend auto’s per jaar te bouwen maar dat kunnen er vanaf 2024 meer worden, aldus een persbericht. Fisker heeft de feitelijke fabricage uitbesteed aan een fabriek van contractbouwer Magna in het Oostenrijkse Graz. De eerste seriemodellen moeten daar in november van de band rollen.

Het basismodel Fisker Ocean Sport en de iets duurdere Fisker Ocean Ultra waren beide binnen een paar dagen ‘uitverkocht.’ Het bedrijf heeft momenteel rond de 58 duizend bestellingen binnen en verwacht dat dat er tegen het eind van het jaar zeker 80 duizend zullen zijn.

“Het enthousiasme dat we in de hele wereld zien voor de Fisker Ocean maakt ons gewoon onderdanig. Met onze partners van Magna rollen de testwagens van de lijn bij de CO2-neutrale fabriek in Graz waar we hard werken om de productie-aantallen op te voeren tot boven de nu geplande 50 duizend eenheden per jaar,” aldus ceo Henrik Fisker. Het bedrijf onderzoekt ook de mogelijkheden om een eigen autofabriek te bouwen in de VS. “We gaan full-speed-ahead op alle fronten,” aldus een enthousiaste Fisker.

Lees ook:

Bridgestone gaat aftersales verzorgen voor Fisker

Fisker wil productie opvoeren - Automobielmanagement.nl

Fisker wil productie opvoeren

De Amerikaanse EV-fabrikant Fisker wil de geplande productie opvoeren om aan de grote vraag naar haar modellen te voldoen. Fisker plande tot nu toe 50 duizend auto’s per jaar te bouwen maar dat kunnen er vanaf 2024 meer worden, aldus een persbericht. Fisker heeft de feitelijke fabricage uitbesteed aan een fabriek van contractbouwer Magna in het Oostenrijkse Graz. De eerste seriemodellen moeten daar in november van de band rollen.

Het basismodel Fisker Ocean Sport en de iets duurdere Fisker Ocean Ultra waren beide binnen een paar dagen ‘uitverkocht.’ Het bedrijf heeft momenteel rond de 58 duizend bestellingen binnen en verwacht dat dat er tegen het eind van het jaar zeker 80 duizend zullen zijn.

“Het enthousiasme dat we in de hele wereld zien voor de Fisker Ocean maakt ons gewoon onderdanig. Met onze partners van Magna rollen de testwagens van de lijn bij de CO2-neutrale fabriek in Graz waar we hard werken om de productie-aantallen op te voeren tot boven de nu geplande 50 duizend eenheden per jaar,” aldus ceo Henrik Fisker. Het bedrijf onderzoekt ook de mogelijkheden om een eigen autofabriek te bouwen in de VS. “We gaan full-speed-ahead op alle fronten,” aldus een enthousiaste Fisker.

Lees ook:

Bridgestone gaat aftersales verzorgen voor Fisker