Musk wil snel autonoom rijden

Tesla-baas Elon Musk wil de autonoom-rijden technologie van zijn auto’s tegen het eind van het jaar klaar hebben en hoopt dat zelfrijden dan ook snel wordt toegestaan in de Verenigde Staten en hopelijk ook in Europa. Dat is dan wel afhankelijk van goedkeuring door alle regelgevers en toezichthouders, realiseert hij zich.

"De twee technologieën waar ik op gefocust ben, en die ik idealiter voor het eind van het jaar wil realiseren, zijn ons Starship de ruimte in krijgen en dan ervoor zorgen dat Tesla auto’s in staat zijn om autonoom te rijden."tesla (2020)

Musk, die deze week weer in Europa is, heeft dat gezegd tijdens een energieconferentie in Noorwegen. Zijn aandacht is momenteel vooral gevestigd op autonoom rijden, dan wel naast de ruimtevaart via SpaceX Starship. “De twee technologieën waar ik op gefocust ben, en die ik idealiter voor het eind van het jaar wil realiseren, zijn ons Starship de ruimte in krijgen en dan ervoor zorgen dat Tesla auto’s in staat zijn om autonoom te rijden.”

De ‘hoogtepriester’ van elektrisch rijden vindt overigens ook dat de wereld moet doorgaan met het opboren van olie en gas. “Realistisch gesproken denk ik dat we olie en gas op de korte termijn nodig blijven hebben omdat anders de beschaving in elkaar zou storten. Één van de grootste uitdagingen waar de wereld voor staat is de transitie van duurzame energie naar een duurzame economie. Het zal nog decennia duren voordat we dat voor elkaar hebben.”

Lees ook:

‘Droogte legt autofabrieken in China stil’ 

Musk wil snel autonoom rijden - Automobielmanagement.nl

Musk wil snel autonoom rijden

Tesla-baas Elon Musk wil de autonoom-rijden technologie van zijn auto’s tegen het eind van het jaar klaar hebben en hoopt dat zelfrijden dan ook snel wordt toegestaan in de Verenigde Staten en hopelijk ook in Europa. Dat is dan wel afhankelijk van goedkeuring door alle regelgevers en toezichthouders, realiseert hij zich.

"De twee technologieën waar ik op gefocust ben, en die ik idealiter voor het eind van het jaar wil realiseren, zijn ons Starship de ruimte in krijgen en dan ervoor zorgen dat Tesla auto’s in staat zijn om autonoom te rijden."tesla (2020)

Musk, die deze week weer in Europa is, heeft dat gezegd tijdens een energieconferentie in Noorwegen. Zijn aandacht is momenteel vooral gevestigd op autonoom rijden, dan wel naast de ruimtevaart via SpaceX Starship. “De twee technologieën waar ik op gefocust ben, en die ik idealiter voor het eind van het jaar wil realiseren, zijn ons Starship de ruimte in krijgen en dan ervoor zorgen dat Tesla auto’s in staat zijn om autonoom te rijden.”

De ‘hoogtepriester’ van elektrisch rijden vindt overigens ook dat de wereld moet doorgaan met het opboren van olie en gas. “Realistisch gesproken denk ik dat we olie en gas op de korte termijn nodig blijven hebben omdat anders de beschaving in elkaar zou storten. Één van de grootste uitdagingen waar de wereld voor staat is de transitie van duurzame energie naar een duurzame economie. Het zal nog decennia duren voordat we dat voor elkaar hebben.”

Lees ook:

‘Droogte legt autofabrieken in China stil’