Jaguar opent eigen showrooms

Jaguar opent, om te beginnen in Groot-Brittannië, een aantal eigen showrooms/winkels. Dat heeft het Britse merk bevestigd tegenover Car Dealer Magazine. JLR heeft ook een vacature opengesteld voor een ‘Head of Global Retail Operations’, wat zou betekenen dat ook in andere landen een nieuw verkoopmodel op komst is. De nieuwe functionaris wordt verantwoordelijk ‘voor de uitrol, het opereren en het voortdurend op hoog niveau presteren van een wereldwijd netwerk van eigen winkels.’

Jaguar heeft haar dealers al eerder laten weten dat het de richting opgaat van agentschap-contracten voor de verkoop van auto’sJaguar (2022)

In het thuisland gaat het voorlopig om ‘een beperkt aantal vestigingen’. Die moeten een rol spelen bij het herpositioneren van Jaguar. “Deze merkwinkels worden strategisch gevestigd in gebieden met een hoge concentratie tot de doelgroep behorende klanten en in luxe winkelomgevingen die zo zijn ontworpen dat de klant zichzelf kan onderdompelen in ervaringen die hij niet kan krijgen via digitale kanalen,” aldus een verklaring van JLR.

Jaguar heeft, net als veel andere autofabrikanten, haar dealers al eerder laten weten dat het de richting opgaat van agentschap-contracten voor de verkoop van auto’s. De verkoop zelf verloopt dan via Jaguars eigen website waarbij de dealer een commissie ontvangt voor de verdere afhandeling en de aflevering van de auto. “Maar daarbij is nooit iets gezegd over eigen winkels,” aldus een Jaguar dealer tegenover het Britse vakblad.

Lees ook:

JLR bekijkt interferentie van EV’s 

Jaguar opent eigen showrooms - Automobielmanagement.nl

Jaguar opent eigen showrooms

Jaguar opent, om te beginnen in Groot-Brittannië, een aantal eigen showrooms/winkels. Dat heeft het Britse merk bevestigd tegenover Car Dealer Magazine. JLR heeft ook een vacature opengesteld voor een ‘Head of Global Retail Operations’, wat zou betekenen dat ook in andere landen een nieuw verkoopmodel op komst is. De nieuwe functionaris wordt verantwoordelijk ‘voor de uitrol, het opereren en het voortdurend op hoog niveau presteren van een wereldwijd netwerk van eigen winkels.’

Jaguar heeft haar dealers al eerder laten weten dat het de richting opgaat van agentschap-contracten voor de verkoop van auto’sJaguar (2022)

In het thuisland gaat het voorlopig om ‘een beperkt aantal vestigingen’. Die moeten een rol spelen bij het herpositioneren van Jaguar. “Deze merkwinkels worden strategisch gevestigd in gebieden met een hoge concentratie tot de doelgroep behorende klanten en in luxe winkelomgevingen die zo zijn ontworpen dat de klant zichzelf kan onderdompelen in ervaringen die hij niet kan krijgen via digitale kanalen,” aldus een verklaring van JLR.

Jaguar heeft, net als veel andere autofabrikanten, haar dealers al eerder laten weten dat het de richting opgaat van agentschap-contracten voor de verkoop van auto’s. De verkoop zelf verloopt dan via Jaguars eigen website waarbij de dealer een commissie ontvangt voor de verdere afhandeling en de aflevering van de auto. “Maar daarbij is nooit iets gezegd over eigen winkels,” aldus een Jaguar dealer tegenover het Britse vakblad.

Lees ook:

JLR bekijkt interferentie van EV’s