JLR bekijkt interferentie van EV’s

Jaguar Land Rover heeft een testfaciliteit geopend waar het gaat onderzoeken of de nieuwe generatie elektrische voertuigen interferentie kan veroorzaken met elektrische of radio-apparatuur. De nieuwe Range Rover Sport heeft al alle vereiste testen op dat gebied ondergaan.

Foto:Shutterstock

“Elektromagnetische compatibiliteit EMC, als kritisch aspect van de prestaties van een voertuig, is dat elektrische uitrusting en systemen correct moeten kunnen functioneren in hun elektromagnetische omgeving. Het werkt door de onbedoelde opwekking, verspreiding en ontvangst van elektromagnetische energie zo beperkt mogelijk te houden om het risico van ongewenste effecten zoals elektromagnetische interferentie te verminderen,” legt JLR uit. Als dergelijke interferentie wel zou ontstaan, dan zou door een elektrische auto storing kunnen ontstaan aan elektrische apparaten zoals de tv, aan de Wifi of een mobieltje. De risico’s daarop nemen ook toe door de opkomst van software-over-the-air updates en autonoom rijden technologie.

In het nieuwe laboratorium kunnen auto’s ‘rijdend’ op een rollende baan en afzonderlijke componenten zoals de batterijen of de elektrische motor uitgebreid worden getest. Peter Phillips, senior manager electromagnetics and compliance, zegt: Het belang van het testen van onze voertuigen op elektromagnetische compatibiliteit kan niet worden onderschat. Deze nieuwe testfaciliteit is cruciaal om kwaliteit, legale overeenstemming en klanttevredenheid te leveren.”

Lees ook:

Jaguar Land Rover lijdt 620 miljoen verlies 

JLR bekijkt interferentie van EV’s - Automobielmanagement.nl

JLR bekijkt interferentie van EV’s

Jaguar Land Rover heeft een testfaciliteit geopend waar het gaat onderzoeken of de nieuwe generatie elektrische voertuigen interferentie kan veroorzaken met elektrische of radio-apparatuur. De nieuwe Range Rover Sport heeft al alle vereiste testen op dat gebied ondergaan.

Foto:Shutterstock

“Elektromagnetische compatibiliteit EMC, als kritisch aspect van de prestaties van een voertuig, is dat elektrische uitrusting en systemen correct moeten kunnen functioneren in hun elektromagnetische omgeving. Het werkt door de onbedoelde opwekking, verspreiding en ontvangst van elektromagnetische energie zo beperkt mogelijk te houden om het risico van ongewenste effecten zoals elektromagnetische interferentie te verminderen,” legt JLR uit. Als dergelijke interferentie wel zou ontstaan, dan zou door een elektrische auto storing kunnen ontstaan aan elektrische apparaten zoals de tv, aan de Wifi of een mobieltje. De risico’s daarop nemen ook toe door de opkomst van software-over-the-air updates en autonoom rijden technologie.

In het nieuwe laboratorium kunnen auto’s ‘rijdend’ op een rollende baan en afzonderlijke componenten zoals de batterijen of de elektrische motor uitgebreid worden getest. Peter Phillips, senior manager electromagnetics and compliance, zegt: Het belang van het testen van onze voertuigen op elektromagnetische compatibiliteit kan niet worden onderschat. Deze nieuwe testfaciliteit is cruciaal om kwaliteit, legale overeenstemming en klanttevredenheid te leveren.”

Lees ook:

Jaguar Land Rover lijdt 620 miljoen verlies