De bedrijven hebben dat meegedeeld in een gezamenlijk persbericht. Rivian, nog altijd genoemd als mogelijke nieuwe opdrachtgever voor VDL Nedcar, en Mercedes Benz ‘mikken op productie-geoptimaliseerde voertuigontwerpen voor een efficiënte productie en gemeenschappelijke assemblage lijnen.’ Gepland worden twee grote bestelwagens, één gebaseerd op het VAN.EA platform van Mercedes Benz en de andere op het tweede-generatie elektrische bestelwagens platform van Rivian. ‘De joint-venture weerspiegelt de gemeenschappelijke doelen van Mercedes Benz Vans en Rivian: beide bedrijven plannen om de productie van elektrische bestelwagens snel op te schalen om de wereldtransitie naar schoner transport te helpen.’

Rivian bouwt elektrische pick-ups en heeft daarnaast ook een opdracht voor 100 duizend van haar elektrische bestelwagens van Amazon. De eerste zijn inmiddels op de weg verschenen maar de opdracht hoeft pas in 2030 volledig uitgeleverd te zijn. Oprichter en ceo RJ Scaringe: “We zijn enthousiast om te partneren met Mercedes Benz bij dit project. Mercedes Benz is één van de bekendste en meest gerespecteerde autobedrijven en we geloven dat we samen werkelijk opmerkelijke elektrische bestelwagens willen produceren die niet alleen goed zijn voor onze klanten maar ook voor de planeet.’’ Het nieuws leverde Rivian op de beurs in New York een koerssprong op van rond de 7 procent.

Lees ook:

Rivian lijdt weer 1,7 miljard dollar verlies