Sono Motors draait 61 miljoen verlies

De Duitse fabrikant van zonne-auto’s en ‘solar solutions’ Sono Motors heeft over het eerste halfjaar op een omzet van 42 duizend, 61 miljoen euro verlies geleden. In dezelfde periode vorig jaar kwam het verlies uit op 24,4 miljoen euro maar toen draaide het start-up bedrijf nog geen omzet.

Als alle reserveringen worden omgezet in een daadwerkelijke koop dan kan dat rond de 435 miljoen euro aan omzet opleverenSono Motors (2022)

Dat heeft Sono Motors meegedeeld in een bericht aan de beurs van New York. Het bedrijf beschikte eind juni over 89,8 miljoen euro aan financiële middelen. Een jaar eerder was dat nog 133 miljoen euro.

Sono Motors heeft inmiddels meer dan 20 duizend reserveringen voor de Sion zonne-auto binnen. Dat is weer ruim duizend meer dan wat begin deze maand werd gemeld. De gegadigden, waaronder ook steeds meer vlootbeheerders, hebben gemiddeld tweeduizend euro aanbetaald. Daarnaast is een contract getekend met het Duitse auto-abonnementen platform Finn dat voor Duitsland zelf en de VS 12.600 Sion auto’s af wil nemen. Als alle reserveringen worden omgezet in een daadwerkelijke koop dan kan dat rond de 435 miljoen euro aan omzet opleveren. De eerste auto’s zijn inmiddels van de band gerold en worden momenteel uitgebreid getest. De feitelijke productie zal echter niet voor de tweede helft van volgend jaar op gang komen.

Solar Bus Kit

Sono werkt daarnaast met nu 21 bedrijven samen op het gebied van zonne-oplossingen waaronder de Solar Bus Kit waarmee bussen omgebouwd kunnen worden voor elektrische aandrijving. “Deze retrofit oplossing onderstreept dat het bedrijf zich beweegt van prototype projecten naar een opschaalbare oplossing en zo bijdraagt aan klimaatbescherming en de reductie van broeikasgas emissies in binnensteden,” laat het bedrijf nog weten.

Lees ook:

Sono Motors houdt prijs zonneauto op 25.126 euro

Reageren
500 tekens over
Sono Motors draait 61 miljoen verlies - Automobielmanagement.nl

Sono Motors draait 61 miljoen verlies

De Duitse fabrikant van zonne-auto’s en ‘solar solutions’ Sono Motors heeft over het eerste halfjaar op een omzet van 42 duizend, 61 miljoen euro verlies geleden. In dezelfde periode vorig jaar kwam het verlies uit op 24,4 miljoen euro maar toen draaide het start-up bedrijf nog geen omzet.

Als alle reserveringen worden omgezet in een daadwerkelijke koop dan kan dat rond de 435 miljoen euro aan omzet opleverenSono Motors (2022)

Dat heeft Sono Motors meegedeeld in een bericht aan de beurs van New York. Het bedrijf beschikte eind juni over 89,8 miljoen euro aan financiële middelen. Een jaar eerder was dat nog 133 miljoen euro.

Sono Motors heeft inmiddels meer dan 20 duizend reserveringen voor de Sion zonne-auto binnen. Dat is weer ruim duizend meer dan wat begin deze maand werd gemeld. De gegadigden, waaronder ook steeds meer vlootbeheerders, hebben gemiddeld tweeduizend euro aanbetaald. Daarnaast is een contract getekend met het Duitse auto-abonnementen platform Finn dat voor Duitsland zelf en de VS 12.600 Sion auto’s af wil nemen. Als alle reserveringen worden omgezet in een daadwerkelijke koop dan kan dat rond de 435 miljoen euro aan omzet opleveren. De eerste auto’s zijn inmiddels van de band gerold en worden momenteel uitgebreid getest. De feitelijke productie zal echter niet voor de tweede helft van volgend jaar op gang komen.

Solar Bus Kit

Sono werkt daarnaast met nu 21 bedrijven samen op het gebied van zonne-oplossingen waaronder de Solar Bus Kit waarmee bussen omgebouwd kunnen worden voor elektrische aandrijving. “Deze retrofit oplossing onderstreept dat het bedrijf zich beweegt van prototype projecten naar een opschaalbare oplossing en zo bijdraagt aan klimaatbescherming en de reductie van broeikasgas emissies in binnensteden,” laat het bedrijf nog weten.

Lees ook:

Sono Motors houdt prijs zonneauto op 25.126 euro