Sono Motors houdt prijs zonneauto op 25.126 euro

De Duitse fabrikant van kleinere zonneauto’s Sono Motors houdt de prijs van haar eerste model, de Sion, ondanks de kostenstijgingen op 25.126 euro. Dat heeft mede-oprichter en CEO Jona Christians laten weten tijdens de feestelijke presentatie van het productiemodel in München. De Sion heeft daarmee volgens Sono ‘één van de laagste ‘total cost of ownership’ in het middensegment omdat de solar technologie de noodzaak om het voertuig te laden aanzienlijk vermindert.’

EV Nieuws: Sono Sion maakt indruk

Sono Motors heeft meer dan 19.000 private reserveringen met een gemiddelde aanbetaling van 2.225 auto binnen. Als al die belangstellenden de auto daadwerkelijk kopen, dan zal daarmee al een omzet van 415 miljoen euro gehaald kunnen worden. Sono is begonnen met de eerste serieproductie van proefmodellen, die de komende maanden zowel in Europa als de Verenigde Staten op uitgebreide schaal worden getest. Het bedrijf hoopt de eerste auto voor de markt eind volgend jaar van de band te laten rollen bij de Finse contract-autofabrikant Valmet Automotive. Na een startperiode hoopt men daar de productie in zeven jaar tijd op te voeren tot 257.000 stuks per jaar.

Verdere stap

‘’We zijn ontzettend enthousiast over de reis van Sono Motors naar het bieden van schoon, betaalbaar en toegankelijk zonnetransport voor de massa. De productie van onze serie-geschikte vloot en de presentatie van de Sion in haar productie-ontwerp is een verdere stap naar het waarmaken van onze belofte voor een betaalbare zonneauto,’’ aldus de andere oprichter en mede-CEO Laurin Hahn tijdens het ‘Celebrate the Sun’ evenement dat door 2.000 mensen werd bijgewoond.

Lees ook:

Duitsers bouwen kleinere zonneauto 

Reageren
500 tekens over
Sono Motors houdt prijs zonneauto op 25.126 euro - Automobielmanagement.nl

Sono Motors houdt prijs zonneauto op 25.126 euro

De Duitse fabrikant van kleinere zonneauto’s Sono Motors houdt de prijs van haar eerste model, de Sion, ondanks de kostenstijgingen op 25.126 euro. Dat heeft mede-oprichter en CEO Jona Christians laten weten tijdens de feestelijke presentatie van het productiemodel in München. De Sion heeft daarmee volgens Sono ‘één van de laagste ‘total cost of ownership’ in het middensegment omdat de solar technologie de noodzaak om het voertuig te laden aanzienlijk vermindert.’

EV Nieuws: Sono Sion maakt indruk

Sono Motors heeft meer dan 19.000 private reserveringen met een gemiddelde aanbetaling van 2.225 auto binnen. Als al die belangstellenden de auto daadwerkelijk kopen, dan zal daarmee al een omzet van 415 miljoen euro gehaald kunnen worden. Sono is begonnen met de eerste serieproductie van proefmodellen, die de komende maanden zowel in Europa als de Verenigde Staten op uitgebreide schaal worden getest. Het bedrijf hoopt de eerste auto voor de markt eind volgend jaar van de band te laten rollen bij de Finse contract-autofabrikant Valmet Automotive. Na een startperiode hoopt men daar de productie in zeven jaar tijd op te voeren tot 257.000 stuks per jaar.

Verdere stap

‘’We zijn ontzettend enthousiast over de reis van Sono Motors naar het bieden van schoon, betaalbaar en toegankelijk zonnetransport voor de massa. De productie van onze serie-geschikte vloot en de presentatie van de Sion in haar productie-ontwerp is een verdere stap naar het waarmaken van onze belofte voor een betaalbare zonneauto,’’ aldus de andere oprichter en mede-CEO Laurin Hahn tijdens het ‘Celebrate the Sun’ evenement dat door 2.000 mensen werd bijgewoond.

Lees ook:

Duitsers bouwen kleinere zonneauto 

Reageren
500 tekens over