Kia bouwt nieuwe XCeed in Slowakije

In het Slowaakse Zilina is de productie van de nieuwe Kia XCeed van start gegaan. Dat heeft Kia Nederland meegedeeld in een persbericht.

Kia (2022)

De fabriek is recentelijk ingrijpend vernieuwd. Zo worden er 40 nieuwe robots ingezet, onder meer in de assemblagehallen en de spuitcabines. Dit is onderdeel van een langetermijnplan dat als doel heeft om met automatisering een nog efficiënter en ecologisch verantwoord productieproces te realiseren. ‘De fabriek in Zilina gebruikt op dit moment al 100 procent duurzame energie voor de dagelijkse operatie. Warmte en water uit de spuitinrichting worden gerecycled om de afvalstroom te verminderen’, aldus Kia.

De nieuwe Kia XCeed heeft een coupédesign en een nieuw interieur met veel connected mogelijkheden. Naast de uitvoeringen met verbrandingsmotor zijn er PHEV-modellen met plug-in hybridetechnologie. In Zilina worden naast de nieuwe XCeed ook de andere modellen uit de Ceed-familie en de nieuwe Sportage geproduceerd.

Lees ook:
Deze auto’s zijn genomineerd voor de titel Zakenauto van het Jaar 2023 – deel 1

Kia bouwt nieuwe XCeed in Slowakije - Automobielmanagement.nl

Kia bouwt nieuwe XCeed in Slowakije

In het Slowaakse Zilina is de productie van de nieuwe Kia XCeed van start gegaan. Dat heeft Kia Nederland meegedeeld in een persbericht.

Kia (2022)

De fabriek is recentelijk ingrijpend vernieuwd. Zo worden er 40 nieuwe robots ingezet, onder meer in de assemblagehallen en de spuitcabines. Dit is onderdeel van een langetermijnplan dat als doel heeft om met automatisering een nog efficiënter en ecologisch verantwoord productieproces te realiseren. ‘De fabriek in Zilina gebruikt op dit moment al 100 procent duurzame energie voor de dagelijkse operatie. Warmte en water uit de spuitinrichting worden gerecycled om de afvalstroom te verminderen’, aldus Kia.

De nieuwe Kia XCeed heeft een coupédesign en een nieuw interieur met veel connected mogelijkheden. Naast de uitvoeringen met verbrandingsmotor zijn er PHEV-modellen met plug-in hybridetechnologie. In Zilina worden naast de nieuwe XCeed ook de andere modellen uit de Ceed-familie en de nieuwe Sportage geproduceerd.

Lees ook:
Deze auto’s zijn genomineerd voor de titel Zakenauto van het Jaar 2023 – deel 1