Dat meldt The Wall Street Journal op basis van interne bronnen bij het autobedrijf. Het probleem ligt bij toeleverancier Tribar Technologies in Michigan dat door de autoriteiten is gedwongen om de productie stil te leggen nadat het bedrijf chemisch afval in het oppervlaktewater had geloosd.

Ford deelde onlangs mee dat 45 duizend nagenoeg afgebouwde auto’s moesten wachten op de laatste onderdelen. Of het bij al die auto’s gaat om de badges is niet bekend. Een woordvoerder van Ford heeft wel bevestigd dat er niet voldoende van die ijzeren bordjes geleverd zijn. De autofabrikant heeft nog overwogen om ze zelf in 3D printing te maken maar besloot uiteindelijk dat ze dan niet aan de kwaliteitseisen zouden voldoen.

Lokale media melden dat Ford de auto’s heeft geparkeerd op de racebaan Kentucky Speedway. Daar zouden zoveel duizenden auto’s zijn opgeslagen dat het parkeerterrein vanuit de ruimte te zien is. Omdat die baan nu vol is, is Ford inmiddels uitgeweken naar de terreinen van een voormalige munitiefabriek in Indiana, ongeveer een half uurtje rijden van de Kentucky Speedway.

Lees ook:

Ford is 1 miljard dollar meer kwijt aan toeleveranciers