Kijk dinsdag live mee met de presentatie van het NZMO

Wat is de invloed van corona op onze mobiliteit? Wat zijn de gevolgen voor de leasebranche en hoe kijken OV-bedrijven aan tegen ons veranderende reisgedrag? Het Nationaal Zakelijke Mobiliteitsonderzoek geeft antwoord op deze vragen en inzicht en duiding in een markt die op drift lijkt te zijn geraakt. Op dinsdag 15 september presenteert Eric Vousten van VMS | Insight de eerste resultaten van het onderzoek. Je kan er online bij zijn!

Mobiliteit in Cijfers: Nederland Europees koploper zuinige auto’s

Het Nationaal Zakelijke Mobiliteitsonderzoek (voorheen Nationaal Zakenauto Onderzoek) wordt sinds 2009 uitgevoerd. Het NZMO onderzoekt zakelijke mobiliteit in Nederland en geeft inzicht in wensen en eisen, maatregelen en gedrag, toetst actuele thema’s en heeft een voorspellende waarde. Alles vanuit het perspectief van de reiziger én van de werkgever.

Opvallende conclusies

Dit jaar doen er ruim 600 bedrijven en 2600 zakelijke reizigers mee met het onderzoek. In 2020 is gekozen voor een opzet waarbij wordt ingezoomd op de mobiliteitsbehoefte vóór corona, de situatie nu en de verwachtingen over 6 maanden. In 2020 worden in totaal 3 metingen gedaan. De resultaten van de eerste twee onderzoeken zijn nu bekend, de conclusies zijn opvallend. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten: 18 procent van alle bedrijven met een wagenpark verwacht een afname van het aantal auto’s. Er wordt dit jaar een kwart minder zakelijke kilometers gereden dan vorig jaar en het OV-gebruik blijft ook over 6 maanden lager dan voor corona.

Volg live de presentatie van het onderzoek

Op dinsdag 15 september presenteert onderzoeker Eric Vousten live vanuit onze studio in Rotterdam de eerste resultaten van het NZMO. Je kan de presentatie online bijwonen, aanmelden is nog steeds mogelijk. Check deze link voor meer informatie!

Kijk dinsdag live mee met de presentatie van het NZMO - Automobielmanagement.nl

Kijk dinsdag live mee met de presentatie van het NZMO

Wat is de invloed van corona op onze mobiliteit? Wat zijn de gevolgen voor de leasebranche en hoe kijken OV-bedrijven aan tegen ons veranderende reisgedrag? Het Nationaal Zakelijke Mobiliteitsonderzoek geeft antwoord op deze vragen en inzicht en duiding in een markt die op drift lijkt te zijn geraakt. Op dinsdag 15 september presenteert Eric Vousten van VMS | Insight de eerste resultaten van het onderzoek. Je kan er online bij zijn!

Mobiliteit in Cijfers: Nederland Europees koploper zuinige auto’s

Het Nationaal Zakelijke Mobiliteitsonderzoek (voorheen Nationaal Zakenauto Onderzoek) wordt sinds 2009 uitgevoerd. Het NZMO onderzoekt zakelijke mobiliteit in Nederland en geeft inzicht in wensen en eisen, maatregelen en gedrag, toetst actuele thema’s en heeft een voorspellende waarde. Alles vanuit het perspectief van de reiziger én van de werkgever.

Opvallende conclusies

Dit jaar doen er ruim 600 bedrijven en 2600 zakelijke reizigers mee met het onderzoek. In 2020 is gekozen voor een opzet waarbij wordt ingezoomd op de mobiliteitsbehoefte vóór corona, de situatie nu en de verwachtingen over 6 maanden. In 2020 worden in totaal 3 metingen gedaan. De resultaten van de eerste twee onderzoeken zijn nu bekend, de conclusies zijn opvallend. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten: 18 procent van alle bedrijven met een wagenpark verwacht een afname van het aantal auto’s. Er wordt dit jaar een kwart minder zakelijke kilometers gereden dan vorig jaar en het OV-gebruik blijft ook over 6 maanden lager dan voor corona.

Volg live de presentatie van het onderzoek

Op dinsdag 15 september presenteert onderzoeker Eric Vousten live vanuit onze studio in Rotterdam de eerste resultaten van het NZMO. Je kan de presentatie online bijwonen, aanmelden is nog steeds mogelijk. Check deze link voor meer informatie!