De berichtgeving over sjoemeldiesels lijkt vooralsnog geen invloed te hebben op de 115 duizend bezoekers. Bij privé lease zoekt 15% naar een Volkswagen Up! Op enige afstand volgt de Volkswagen Polo met 9%. De top vijf bestaat verder uit de Kia Picanto (7,35%), Seat Mii (6,91%) en de Mercedes A-klasse (6%).

"Volkswagen is bij ons nog steeds de meest gezochte auto. De afgelopen maanden september en oktober hebben wij geen enkel verschil kunnen merken", zegt Wilbert Philippo, Directeur LeaseVergelijker.nl. Opmerkelijk vindt hij de interesse in de Mercedes A-klasse, die dubbel zo duur is als de Up!. "Dit staat haaks op de beleving dat bij privé lease alleen interesse bestaat in de goedkope, kleine auto’s." 

Het merendeel van de bezoekers, 65%, is op zoek naar een privé leasecontract, tegen 35% zakelijke lease. De website vergelijkt het zakelijke en privé aanbod van 28 leasemaatschappijen. LeaseVergelijker.nl stuurt de bezoekers door naar de site van de leasemaatschappij als zij hun vergelijking hebben gemaakt. De leasemaatschappij betaalt een vergoeding per bezoeker.