Stellantis komt met ‘km-heffing’ EV

Stellantis heeft voor haar vol-elektrische modellen een huursysteem ingevoerd waarbij de gebruiker naast een aanbetaling en een vast bedrag per maand een vergoeding per gereden kilometer betaalt. Dat ‘Electric As You Go’ is beschikbaar voor de Peugeot e-208, de Opel Corsa-e of de Opel Mokka-e.

Na een ‘bescheiden’ aanbetaling wordt een maandbedrag vanaf 110 euro in rekening gebracht. Het gebruik kost 7 cent per kilometer met een minimum van 500 kilometer per maand. Die kilometers worden bijgehouden via de connectivity mogelijkheden die in alle BEV’s van de groep zijn ingebouwd. Het pakket is ontwikkeld door de e-Mobility Business Unit van Stellantis, PSA Bank en Opel Bank.

Het systeem is inmiddels ingevoerd in Frankrijk en wordt binnenkort uitgerold naar andere landen en andere modellen van de groepsmerken, laat Stellantis weten in een persbericht. Uit de kleine letters blijkt echter wel dat voorlopig alleen mensen die een oude diesel van vóór 2011 of een benzine-auto van vóór 2006 ter inruil aanbieden er gebruik van kunnen maken.

Doel van het systeem is vooral om de totale kosten van een batterij-elektrische auto beter af te stemmen op het werkelijke gebruik, laat Stellantis weten. Dat speelt ook in op de toenemende populariteit van ‘betaal-naar-gebruik’ mogelijkheden. Stellantis stelt dat ‘Electric As You Go’ de weg opent naar ‘vrijheid, eenvoud en duurzaam rijden’. ‘’De groep stelt zichzelf op aan de kant van de klant met een voordelige en betaalbare oplossing om toegang te krijgen tot de BEV-wereld.’’

Lees ook:

Leverancier waterstof Stellantis voert productie op 

Stellantis komt met ‘km-heffing’ EV - Automobielmanagement.nl

Stellantis komt met ‘km-heffing’ EV

Stellantis heeft voor haar vol-elektrische modellen een huursysteem ingevoerd waarbij de gebruiker naast een aanbetaling en een vast bedrag per maand een vergoeding per gereden kilometer betaalt. Dat ‘Electric As You Go’ is beschikbaar voor de Peugeot e-208, de Opel Corsa-e of de Opel Mokka-e.

Na een ‘bescheiden’ aanbetaling wordt een maandbedrag vanaf 110 euro in rekening gebracht. Het gebruik kost 7 cent per kilometer met een minimum van 500 kilometer per maand. Die kilometers worden bijgehouden via de connectivity mogelijkheden die in alle BEV’s van de groep zijn ingebouwd. Het pakket is ontwikkeld door de e-Mobility Business Unit van Stellantis, PSA Bank en Opel Bank.

Het systeem is inmiddels ingevoerd in Frankrijk en wordt binnenkort uitgerold naar andere landen en andere modellen van de groepsmerken, laat Stellantis weten in een persbericht. Uit de kleine letters blijkt echter wel dat voorlopig alleen mensen die een oude diesel van vóór 2011 of een benzine-auto van vóór 2006 ter inruil aanbieden er gebruik van kunnen maken.

Doel van het systeem is vooral om de totale kosten van een batterij-elektrische auto beter af te stemmen op het werkelijke gebruik, laat Stellantis weten. Dat speelt ook in op de toenemende populariteit van ‘betaal-naar-gebruik’ mogelijkheden. Stellantis stelt dat ‘Electric As You Go’ de weg opent naar ‘vrijheid, eenvoud en duurzaam rijden’. ‘’De groep stelt zichzelf op aan de kant van de klant met een voordelige en betaalbare oplossing om toegang te krijgen tot de BEV-wereld.’’

Lees ook:

Leverancier waterstof Stellantis voert productie op