Volgens curator Georg van Daal zitten er tachtig tot honderd auto’s in – “waaronder een MG X-Power SV. Holland 1 staat er op.” Van Daal gaat de boedel van MG Rover Nederland veilen in Motel Van der Valk in Vianen. “Er zit ook een MG X-Power SV in. Daarvan zijn er maar vijfentwintig gemaakt.” Overigens hebben de veertien dealers van MG Rover het door hen aangespannen kort geding verloren. De zaak ging om een twintigtal auto’s die in de Rotterdamse haven en bij transporteur Walon staan. De auto’s zijn door de dealers of financieringsmaatschappij Abfin betaald. Maar omdat de feitelijke levering aan hen niet had plaatsgevonden, betwistte de curator dat betrokkenen de eigenaren zijn. In zijn vonnis van 19 mei wees de rechter de vordering van de dealers af en wees de tegenvordering toe. “De rechter heeft de dealers bevolen de beslaglegging op te heffen”, aldus Van Daal, die vindt dat hij nu met de auto’s kan doen wat hij wil. Vlotjes verloopt de zaak evenwel niet. Van Daal: “Nu ligt Walon weer dwars. Die wil de auto’s niet afgeven omdat niet in het vonnis staat wie de eigenaar is.” De dealers kunnen overigens nog in hoger beroep gaan. De dealervereniging was niet bereikbaar voor commentaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding