Een dealerschap in Rotterdam hoort bij de groeistrategie van het merk. In de loop van dit jaar komen er nog twee dealers bij in Eindhoven en Amsterdam. Volgens jaar wil Louwman & Parqui nog eens drie vestigingen openen in Zwolle, Enschede en Amersfoort. De groei in vestigingen houdt verband met de uitbreiding van het Lexus-aanbod met een dieselmotor en verschillende hybrides. Lexus is zeer succesvol in Amerika en heeft grote ambities uitgesproken voor de Europese markt waar het moeite heeft op te boksen tegen de gesettelde premiummerken. In Nederland leidt Lexus al jaren een marginaal bestaan met een marktaandeel van slechts 0,13 procent. Hiervoor voert het merk twee belangrijke redenen aan: het gebrek aan een diesel en een te kleinschalig netwerk van dealers. Aan beide problemen wordt nu gewerkt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding